04 December 2010

~ terima kasih cinta ~


Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww…
ouuwwww…
Terima kasih cinta untuk segalanya

Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu.


p/s : .l.o.v.e.

02 October 2010

Jalan2 Lawat Kedah

Ok kawan2, arini family saya datang Kedah..Yay!yay! Memang lama dah nak g jalan2 ngn family kat Kedah ni. Selalu kan jln2 ngn kawan2 ja..Actually, arini family amek bawak balik selangor coz saya dah abes asasi undang2. Itu memang bahagia coz dapat cuti 3 bulan^^). Maybe dalam tengahhari ni family sampai r UiTM ni. Pastu saya dah tempah chalet dah sebulan yang lalu. Chalet tu kat Yan @ D'Yan chalet. Yan kan memang terkenal ngn tempat pelancongan kat Kedah ni.So, mak saya yang pilih tempat ni. Tengok dalam gambar memang cam best je, jom usha D'Yan chalet.


















Gambar2 ni dari cik Google.^^)

InsyaAllah tengahhari ni check-in, pastu boleh r rehat2. Penat kot drive dari Selangor g Kedah ni. Pastu g makan kat Tanjung Dawai kot. Xpun kalau nak lagi dekat boleh r g Pantai murni.^^) Xsabar nak g sini. Kalau nak tgk review dari mereka2 yang dah dtg sini, boleh r gi kat blog " Aku Insan Sederhana " .My family memang x sabar nak g sini coz xpenah rasanya datang Kedah beramai2.haha. Then esok plak cadang nak g Alor Star ( betul kan eja camni ). Mak nak p Pekan Rabu sat. Nak jalan2 cari barang.he3. Pastu petang tu balik selangor r plak coz hari Isnin semua dah sekolah n kerja kan. Hope semua berjalan lancar. Orang2 Kedah sekalian, ada cadangan x kat mana lagi tempat menarik or tempat shopping baju kat sini??


01 October 2010

APA ITU CINTA

Puisi Ketika Cinta Bertasbih

 Cinta adalah kekuatan,
yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah cinta..

 ~ Ayyatul Husna~

Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..

 ~ Anna AlthaFunnisa ~

 

MICRO MARCHING LEAGUE

Turn around - Micro Marching League

~G R A N D . D I N N E R ~

28th September 2010.

Sungai Petani Inn.

8.00p.m-11.00p.m

Serious, dah lama tunggu dinner ni. Akhirnya dapat gak pergi dinner prelaw untuk kali terakhir before balik selangor. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar ( kot. ) So, serius happy n enjoy malam tu. Makanan pun boleh tahan. Nasib baik r table untuk malam tu kita yang pilih sendiri, so dapat r dok ngn geng together-gether. Dinner ni dah lama dah committee rancang n uruskan, siap ada red carpet lagi, lucky draw, performance, award n macam2 lagi lah. Best sangat malam tu coz dapat tgk mereka2 ni bergaya sakan, macam2 fesyen ada sampai ada award untuk mereka2 yang unique. Sangat unique.^^). So susah kan nak describe by wordSs..jom tgk piXs grand dinner tu. (^_~)



~ table no.18~



~ Ghazi, Ama, Fakurul, Hakim, Qila n hqfizulhqkim.



~ foodSs~







































Actually banyak lagi piXx yang ada tapi nanti panjang sangat la plak entry ni kan. Lupa plak nak cakap, tema dinner ni Glitter Aidilfitri lagipun kita still dalam bulan syawal kan. So sambut Aidilfitri skali r^^). Anyway tengSs wat semua for this dinner. TengSs utk pakcik Amir yang bawak kami g SP Inn. Lagi satu, saya dapat lucky draw, bertuah r gak kan even dapat keychain je. He3.

HARI-HARI TERAKHIR

Minggu ni merupakan hari2 terakhir sebelum balik Selangor n tinggalkan bumi Merbok ni. Serious sedih nak pergi jauh dari sini coz byk kenangan kat sini. Even baru setahun setengah dok kat sini tapi macam2 pengalaman ada, dapat kawan2 yang memang susah nak jumpa kat tempat lain. Even masa sekolah asrama dulu pun x dapat kawan camni. Pastu share2 problem, sembang sama2, gelak ketawa sama2, makan-makan, g jalan2, g shoping n macam2 lagilah. Memori yang xkan saya lupa sampai bila2. Sayang korang semua, kawan. So dah ramai dah yang balik after final exam aritu. Esok plak lagi ramai balik, so tinggallah sikit je lagi. 

Pasni dah xdapat g CS sama2. Selalu g CS naik teksi sama2, x pun naik bas yang kadang2 ada kadang2 xda tu. Pastu g jalan2, tgk wayang, main boling, g karaoke then g makan kat Sabai kan. Nanti kalau wat reunion, kita g sama2 lagi ye rakan2. Pasni dah xda g makan kat Tanjung Dawai sama2 lagi. Sedap gila makan kat sana ngn ikan bakar, sotong goreng tepung, kerang bakar, kerabu mangga, tomyam campur n macam2 lagi makanan best. Kalau bulan puasa masa part one, kita g buka puasa sana. Pastu g bazar ramadan kat kampung pe ntah namanya yang kat tepi jalan tu, pastu melantak masa buka puasa kan. Sambil2 tu dapat tgk laut kat Tanjung Dawai. Sangat best dengan bayu laut yang memang sejuk. Pasni dah xda g Penang sama2. 3 sem kot kita g Penang tapi saya still x ingat jalan2 kat penang tu,haha, nasib baik de korang kan yang tolong bawa jalan2 kan. Paling best masa part 3 ni r siap wat barbeque lagi, pastu mandi kat batu feringgi puas2 then saya dapat pusing pantai naik kuda. Best gila semua ni.^^)

Pasni semua da sambung degree masing2. Maybe sama universiti lagi n maybe x kot. Tapi hope still contact each other lah kan. Anyway, selama setahun setengah ni adalah experience yang sangat best. Even Merbok xlah feymes mana, tapi environment sangat bagus. Lagi2 dapat kawan2 yang macam Ribena Sunkist Community kan, memang best r. So sabtu ni selamat tinggal Merbok dan Kedah, selamat tinggal UiTM Merbok, bye2 kawan2. Wish me luck 4 degree..


22 September 2010

~ ARE YOU IN LOVE ~

Entry kali ni saya nak berjiwang2 sikit. ( jiwang ke?) Penah x korang rasa cam korang jatuh cinta. Xkesah la jatuh cinta kat sapa2 or apa2 pun. Mesti penah kan, jangan pernah menipu k. So apa yang korang rasa masa tu? or apa yang menjadi kayu ukur bagi korang menentukan yang korang betul2 jatuh cinta? ye la kan, kalau dah suka semua benda tu sweetSs je. Mesti rasa happy n senang hati je kan.^^). So jom tengok kondisi2 or tanda2 bila korang jatuh cinta menurut firasat hqfizulhqkim ^^)


 
~ First time korang nampak dia, korang rasa nak tahu sapa dia ~

Ni tanda2 awal yang korang suka kat dia. Mungkin ada something lain dari yang lain yang ada pada dia. First impression always come first kan. So mungkin penampilan dia or rupa paras dia yang membuatkan korang suka n tertarik kat dia.


~ Korang teringin nak jumpa dia or always tercari2 kelibat dia ~

Manala tau rezeki korang kan. Pergi mana2 je selalu nampak dia. Kalau dah suka someone tu, mestila korang x sabar2 nak tengok or jumpa dia lagi. Sekadar terserempak masa shopping or makan or jalan2 pun jadilah kan asalkan korang dapat tgk dia aritu.


~ Korang rasa something lain or rasa sangat bahagia bila dpt tgk dia ~

Ni memang confirm r kan. Bila dah suka kat orang tu, mesti r korang happy semacam je bila dapat tgk dia, tgk muka pun jadilah. Korang akan rasa sangat senang hati, even kelibat dia dah xda korang still nampak dia. Mungkin korang melihat melalui mata hati. ( ade ke? )


~Setiap hari mesti korang akan tengok profile facebook dia ~

Kalau korang dah suka si dia, mesti punya korang akan cari facebook dia or at least no.tepon dia. Barula senang nak terjah dia or apa2 kan. Lagipun korang leh r IM ngn dia, tu pun kalau korang berani r, pastu mulalah gabra nak susun ayat. chewahh,,haha.


~ Korang rasa gelabah, cuak and cover2 depan bila terserempak or terjumpa dia ~

Ni antara tanda2 yang sangat nampak k. Mesti kawan2 korang perasaan yang korang lain macam je bila ada dia kat sekitar korang. For sure kawan korang kata " Pehal mamat@minah ni? "..Korang pun mulalah konon2nya wat kerja lah, sembang2 ngn member korang lah, tanya itu tanya ini, walhal korang nak cover kan. Ha,,kantoi suda..Sebenarnya korang je yang perasan, si dia x da pape pun..he3, melainkan dia pun suka kat korang. Best r tu..


~ Korang memang nak sangat terserempak dengan dia tapi korang cam nak lari plak bila nampak dia ~

Maksudnya korang xnak r nampak merah2 kat muka or gelabah2 bila ada depan dia kan,,kata orang pertemuan tu biarlah pertemuan yang x diduga. haha,,baru sweetSs..( ada ke camni?)


~ Korang akan start rapat or start sembang2 ngn kawan2 rapat si dia ~

Ye la kan, dah korang suka dia mesti r korang nak tau byk pasal dia, apa yang dia suka, apa yang dia x suka, charater dia camne and macam2 lagi lah. Tapi jangan percaya sama orang 100%. Mana la tau kan kawan baik dia tu tipu korang ke,,x ke naya namanya. he3..Lagi bagus kalau korang sendiri yang tanya sama tuan punya badan. Sure success!!

Rasanya dah cukup kot tanda2 awal yang menentukan korang suka sama si dia. Apa2 pun pilihlah pasangan korang betul3. Semuanya bukan dinilai dari segi penampilan dan paras rupa je, hati budi dia pun korang kena amek kira. Tapi jangan r cerewet sangat dalam memilih pasangan anda ye. Bukannya apa, kita mesti saling melengkapi dan korang kena r terima baik buruk si dia. Yang baik korang ikut, yang mana kurang korang bimbinglah dia. Pastu saling bertolak ansur barulah aman dunia ni. he3. Oklah, love peace no war!!!


p/s : Love is blind but friendship open it eyes~

20 September 2010

19 September 2010

~ L E B A R A N 2 0 1 0 ~

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua!! sorry lambat wish tapi kita still dalam bulan syawal kan.^^) Baru lebaran kesepuluh. Even mood raya dah kurang coz pasni kena jawab final exam. Study pun x abes lagi. Ingatkan bolehla study before raya, tgk2 x sentuh apa pun. haha. Raya tahun ni sama je cam tahun2 lepas tapi tahun ni ada sorang family member baru @ abang ipar. Duit raya pn dah x dapat banyak cam dulu sebab orang kata dah besar. Patutnya makin byk r dapat duit raya sebab budak kecik xleh pegang duit banyak2 kan3. Kalau dah dewasa baru r tau guna duit tu, xdela membazir beli benda2 x berfaedah ( chewah,,haha ) Raya tahun ni tema warna hijau muda untuk raya pertama n warna ungu untuk raya kedua. Raya2 seterusnya suka hati. haha.^^)



Lebih kurang cam ni r baju raya tahun ni ^^). Hari raya pertama xda g mana2 pun sebab hari jumaat, nnt nak p solat jumaat lagi kan, so start beraya hari sabtu @ raya kedua. First raya tu pun da ramai sedara mara yang datang rumah. Hari raya kedua family semua g beraya rumah saudara sebelah ayah. Hari raya ketiga plak g beraya rumah saudara sebelah mak. Serious sangat penat dan panass,,tapi best gak sebab dapat jalan2. Bukan senang nak dtg umah sedara2 ni ( kalau nak g senang je.. ) setahun sekali, tu pun time raya. haha. Sebab tu r hari raya ni untuk mengeratkan silaturrahim. So tahun ni dapat puasa seminggu kat rumah, raya pun dapat seminggu je kat umah. X sabar nak abes final exam coz dapat cuti  3 bulan. serious best!! To all prelawrianSs,,selamat menjawab final exam anda!! selamat bercuti untuk anda!! selamat menjawab exam MUET to all repeaterSs!! 


 ~ My Family ~
p/s : S A L A M  L E B A R A N ! !

04 September 2010

~ BALIK KAMPUNG ~

Yay! harini hari sabtu 4/9..so arini saya balik kg.. kat sini da ramai yang balik, so sunyi jela,, x macam selalu. So petang ni naik transnasional turun teluk intan. Serious x sabar nak sampai rumah, pastu leh cuti2 2 minggu. Sebenarnya dapat cuti 3 minggu tapi yang lagi seminggu tu wat stok untuk study. Ye r pas cuti tu terus final exam kan,,mana sempat nak puasa lagi, nak raya lagi, nak jalan2 lagi.^^) Raya pn next week je kan, rasanya nak beli2 barang lagi kot. haha. Tahun ni satu family satu tema, so tema raya taun ni warna kuning untuk first day raya. Untuk second day raya plak my family cakap tema warna ungu. So semua baju2 raya sudah di settlekan. ( ye kot )..

Tahun ni pun cam biasa family dapat tempahan popia. Banyak gak r, masa cuti aritu pn tolong family wat popia tu. Ye r aritu pn dah dapat tempahan 50 kilo masa first day puasa.^^) Yang penting masyuk,he3. Tahun ni raya first time raya ngn abang ipar sebab akak baru kahwin tahun ni.muahaha^^) leh r pow duit raya. Tapi raya ni xleh r happy2 sangat nnt lupa plak nak study sikit2 kan. Nasib baik exam tu tiga hari je. Pastu leh r lepak2 cuti lagi 3 bulan.Itu best. Then terus sambung degree. Hope dapat r sambung terus pas  ni.^^),,yang penting petang ni balik umah.~cuti~

p/s : x sabar nak g yan pas raya!


03 September 2010

~ ADA APA DENGAN CINTA ~


Kulari ke hutan kemudian menyanyiku,,
kulari ke pantai kemudian teriakku,,
sepi, sepi dan sendiri,,
aku benci,,
Aku ingin bingar,,
aku mau di pasar,,
bosan aku dengan penat,,
dan enyah saja kau pekat,,
seperti berjelaga,,
jika ku sendiri,,
Pecahkan saja gelasnya,,
biar ramai,,
biar mengaduh sampai gaduh,,
Ah...ada malaikat menyulam,,
jaring laba-laba belang,,
di tembok keraton putih,,
kenapa tak goyangkan saja loncengnya,,
biar terdera,,
Atau aku harus lari ke hutan,,belok ke pantai,,

02 September 2010

~ LOMBA PUISI ~


Dulu kamu juga yang bilang,,
Kalau nggak ada kegagalan,,
Nggak akan ada penghargaan untuk keberhasilan,,
Makanya kegagalan itu penting,,
Kerna bagi setiap kegagalan itu,,
Akan datang pengajaran buat kita,,

Dulu kamu juga yang bilang,,
Kalau kita mahu lawan,,
Sama orang yang nggak punya perasaan,,
Kita juga nggak harus pakai perasaan,,
Makanya perasaan setiap manusia itu berbeda,,
Perasaan itu juga buat kita dihargai,,

Nah,,iya kan,,

p/s : sedikit petikan filem Saus Kacang.

17 August 2010

~Bila time buka puasa~


~santapan berbuka puasa~

~ jom layan ~


~tom yam~



~ ayam goreng berempah ~



~ meeho0n tomyam ~



~ hot satay ~



~ sotong goreng tepung ~


~ honey spicy chicken ~


~ telur bistik ~


~ sotong sedap ~


~ rendang ayam ~


~ nasi kerabu ~


~nasi lemak~


~ kerabu sotong from Hanilieza ~



~ ketam masak lemak ~



~ telur goreng~


p/s : sila rujuk di sini jika anda kehabisan menu.