10 August 2010

F.R.I.E.N.D.S

" kawan tu penting. tapi kadang2 kawan tu buat kita happy, kadang2 lebih dari menyakitkan hati "

Betul kan,,general rule : aq sayang kawan2 aq. unless diorang wat something yg aq x suka. bukannya aq x sayang diorang tp dalam berkawan perlu ada batas. Especially bab hati dan perasaan. Kadang2 kita perlu fikir before kita cakap sesuatu. Even though perkara tu benar dan terbukti. Kita x perlulah cakap macam tu je. and aq tau itu semua sebab nak mencaras kan?? betul x. even ramai kawan2 kita yang tau banyak rahsia kita, tapi diorang xda pn nak bagitau or perli2 atas sebab rahsia tu sesuatu yang memalukan. Perlu diingatkan di sini, rahsia itu suatu amanah, apatah lagi jika ianya sesuatu yang mengaibkan. Tiada seorang pn yang sempurna kat dunia ni. Even ianya bukan rahsia, diam2 sudah. Seorang yang baik pada pandangan mata kasar, x semestinya baik keseluruhannya.

Aq xlah menuding jari pada sesiapa, tapi frust gak kan. Memang penat buat baik semata2 nak jaga perasaan orang lain, tapi kadang2 diorang x pulak jaga hati kita. apa yang kita rasa. pernah diorang fikir?? ask yourself. sekarang semuanya simple saja, berbuat baiklah pada orang lain dan bukan menyakiti hati mereka. jaga tingkah laku dan adab pertuturan anda. tegur dengan cara yang berhemah dan bukan dengan cara kasar seperti mencaras dan memerli. ada faham?

Mungkin pada pandangan anda, rakan2 anda terlalu baik, hormat anda, sentiasa bersetuju dengan anda, sentiasa support anda,,tapi dalam hati mereka mungkin ada sesuatu yg mereka simpan. paham2 je la kan..and suatu hari mungkin ataupun pasti anda akan tau. Jangan menyesal.


p/s : cam nak balas dendam plak.

No comments: