02 August 2010

.TERHARU.


" Sebenarnya, setiap hari tuhan membuka dan memberi peluang pada kita utk beramal, beribadah dan mendapat pahala, cuma manusia sahaja yang kurang memanfaatkan peluang itu "


Hari ni hari Isnin. Kemeja ngn tali leher. Sangat merimaskan. Tapi nak wat camne, terpaksalah pakai gak kan. Pagi tadi xda kelas. Straight pukul 12 g DS utk amek test Global Issues. Nasib baik satu jam je, n soalan pn ok2 ja. Bolehla..then pas test terus g fo0dcourt. xdela ramai sangat orang tp still kena beratur.hmm..panas lak tu.^^). Minggu ni minggu makan sedunia. Sebab pe? sebab next week dah start puasa. Haha..makan la puas2 dulu..^^) After lunch kat fo0dcourt terus balik bilik.

On the way nak balik tu adela terjumpa sorang hamba Allah ni. Mula2 pelik gak nape dia berdiri je kat depan tangga. Nape x naik tangga tu? Dia pn cam usha2 orang2 lalu lalang kat situ. Then after turun kat tangga tu dia tegur. Rupanya dia nak mintak tolong.

Hamba Allah : Nak mintak tolong boleh tak?

En. Pjowl : Yup,boleh je. Kenapa?

Hamba Allah : Nak mintak pegang jap boleh?

En. Pjowl : Pegang? Pegangkan apa?
( memandangkan dia tak bawak apa2 pun time tu)

Then dia pegang bahu saya pastu baru dia naik tangga tu. Owh, rupanya dia nak mintak tolong, dia perlukan something untuk berpaut. Actually hamba Allah tadi seorang tempang. En. Pjowl selalu gak nampak beliau tapi selalunya beliau bersama kawan2nya. (^_~) Rasa kesian gak kat dia, tangga tu dahla tinggi. Then hamba Allah tadi ucap terima kasih n salam.


p/s : Senang hati bila dapat tolong orang lain.

4 comments:

nadirah_nor said...

owh,, pijoy sgt baekk

hqfizulhqkim said...

he3.xdelah.

qilamahadi said...

pijol mmg baik
meh meh jadi husband aku
mati kau kena buli jaa
wakakakka

hqfizulhqkim said...

haha.tengSs kiki santek.^^).nnt kita buli membuli.haha.