22 September 2010

~ ARE YOU IN LOVE ~

Entry kali ni saya nak berjiwang2 sikit. ( jiwang ke?) Penah x korang rasa cam korang jatuh cinta. Xkesah la jatuh cinta kat sapa2 or apa2 pun. Mesti penah kan, jangan pernah menipu k. So apa yang korang rasa masa tu? or apa yang menjadi kayu ukur bagi korang menentukan yang korang betul2 jatuh cinta? ye la kan, kalau dah suka semua benda tu sweetSs je. Mesti rasa happy n senang hati je kan.^^). So jom tengok kondisi2 or tanda2 bila korang jatuh cinta menurut firasat hqfizulhqkim ^^)


 
~ First time korang nampak dia, korang rasa nak tahu sapa dia ~

Ni tanda2 awal yang korang suka kat dia. Mungkin ada something lain dari yang lain yang ada pada dia. First impression always come first kan. So mungkin penampilan dia or rupa paras dia yang membuatkan korang suka n tertarik kat dia.


~ Korang teringin nak jumpa dia or always tercari2 kelibat dia ~

Manala tau rezeki korang kan. Pergi mana2 je selalu nampak dia. Kalau dah suka someone tu, mestila korang x sabar2 nak tengok or jumpa dia lagi. Sekadar terserempak masa shopping or makan or jalan2 pun jadilah kan asalkan korang dapat tgk dia aritu.


~ Korang rasa something lain or rasa sangat bahagia bila dpt tgk dia ~

Ni memang confirm r kan. Bila dah suka kat orang tu, mesti r korang happy semacam je bila dapat tgk dia, tgk muka pun jadilah. Korang akan rasa sangat senang hati, even kelibat dia dah xda korang still nampak dia. Mungkin korang melihat melalui mata hati. ( ade ke? )


~Setiap hari mesti korang akan tengok profile facebook dia ~

Kalau korang dah suka si dia, mesti punya korang akan cari facebook dia or at least no.tepon dia. Barula senang nak terjah dia or apa2 kan. Lagipun korang leh r IM ngn dia, tu pun kalau korang berani r, pastu mulalah gabra nak susun ayat. chewahh,,haha.


~ Korang rasa gelabah, cuak and cover2 depan bila terserempak or terjumpa dia ~

Ni antara tanda2 yang sangat nampak k. Mesti kawan2 korang perasaan yang korang lain macam je bila ada dia kat sekitar korang. For sure kawan korang kata " Pehal mamat@minah ni? "..Korang pun mulalah konon2nya wat kerja lah, sembang2 ngn member korang lah, tanya itu tanya ini, walhal korang nak cover kan. Ha,,kantoi suda..Sebenarnya korang je yang perasan, si dia x da pape pun..he3, melainkan dia pun suka kat korang. Best r tu..


~ Korang memang nak sangat terserempak dengan dia tapi korang cam nak lari plak bila nampak dia ~

Maksudnya korang xnak r nampak merah2 kat muka or gelabah2 bila ada depan dia kan,,kata orang pertemuan tu biarlah pertemuan yang x diduga. haha,,baru sweetSs..( ada ke camni?)


~ Korang akan start rapat or start sembang2 ngn kawan2 rapat si dia ~

Ye la kan, dah korang suka dia mesti r korang nak tau byk pasal dia, apa yang dia suka, apa yang dia x suka, charater dia camne and macam2 lagi lah. Tapi jangan percaya sama orang 100%. Mana la tau kan kawan baik dia tu tipu korang ke,,x ke naya namanya. he3..Lagi bagus kalau korang sendiri yang tanya sama tuan punya badan. Sure success!!

Rasanya dah cukup kot tanda2 awal yang menentukan korang suka sama si dia. Apa2 pun pilihlah pasangan korang betul3. Semuanya bukan dinilai dari segi penampilan dan paras rupa je, hati budi dia pun korang kena amek kira. Tapi jangan r cerewet sangat dalam memilih pasangan anda ye. Bukannya apa, kita mesti saling melengkapi dan korang kena r terima baik buruk si dia. Yang baik korang ikut, yang mana kurang korang bimbinglah dia. Pastu saling bertolak ansur barulah aman dunia ni. he3. Oklah, love peace no war!!!


p/s : Love is blind but friendship open it eyes~

20 September 2010

19 September 2010

~ L E B A R A N 2 0 1 0 ~

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua!! sorry lambat wish tapi kita still dalam bulan syawal kan.^^) Baru lebaran kesepuluh. Even mood raya dah kurang coz pasni kena jawab final exam. Study pun x abes lagi. Ingatkan bolehla study before raya, tgk2 x sentuh apa pun. haha. Raya tahun ni sama je cam tahun2 lepas tapi tahun ni ada sorang family member baru @ abang ipar. Duit raya pn dah x dapat banyak cam dulu sebab orang kata dah besar. Patutnya makin byk r dapat duit raya sebab budak kecik xleh pegang duit banyak2 kan3. Kalau dah dewasa baru r tau guna duit tu, xdela membazir beli benda2 x berfaedah ( chewah,,haha ) Raya tahun ni tema warna hijau muda untuk raya pertama n warna ungu untuk raya kedua. Raya2 seterusnya suka hati. haha.^^)



Lebih kurang cam ni r baju raya tahun ni ^^). Hari raya pertama xda g mana2 pun sebab hari jumaat, nnt nak p solat jumaat lagi kan, so start beraya hari sabtu @ raya kedua. First raya tu pun da ramai sedara mara yang datang rumah. Hari raya kedua family semua g beraya rumah saudara sebelah ayah. Hari raya ketiga plak g beraya rumah saudara sebelah mak. Serious sangat penat dan panass,,tapi best gak sebab dapat jalan2. Bukan senang nak dtg umah sedara2 ni ( kalau nak g senang je.. ) setahun sekali, tu pun time raya. haha. Sebab tu r hari raya ni untuk mengeratkan silaturrahim. So tahun ni dapat puasa seminggu kat rumah, raya pun dapat seminggu je kat umah. X sabar nak abes final exam coz dapat cuti  3 bulan. serious best!! To all prelawrianSs,,selamat menjawab final exam anda!! selamat bercuti untuk anda!! selamat menjawab exam MUET to all repeaterSs!! 


 ~ My Family ~
p/s : S A L A M  L E B A R A N ! !

04 September 2010

~ BALIK KAMPUNG ~

Yay! harini hari sabtu 4/9..so arini saya balik kg.. kat sini da ramai yang balik, so sunyi jela,, x macam selalu. So petang ni naik transnasional turun teluk intan. Serious x sabar nak sampai rumah, pastu leh cuti2 2 minggu. Sebenarnya dapat cuti 3 minggu tapi yang lagi seminggu tu wat stok untuk study. Ye r pas cuti tu terus final exam kan,,mana sempat nak puasa lagi, nak raya lagi, nak jalan2 lagi.^^) Raya pn next week je kan, rasanya nak beli2 barang lagi kot. haha. Tahun ni satu family satu tema, so tema raya taun ni warna kuning untuk first day raya. Untuk second day raya plak my family cakap tema warna ungu. So semua baju2 raya sudah di settlekan. ( ye kot )..

Tahun ni pun cam biasa family dapat tempahan popia. Banyak gak r, masa cuti aritu pn tolong family wat popia tu. Ye r aritu pn dah dapat tempahan 50 kilo masa first day puasa.^^) Yang penting masyuk,he3. Tahun ni raya first time raya ngn abang ipar sebab akak baru kahwin tahun ni.muahaha^^) leh r pow duit raya. Tapi raya ni xleh r happy2 sangat nnt lupa plak nak study sikit2 kan. Nasib baik exam tu tiga hari je. Pastu leh r lepak2 cuti lagi 3 bulan.Itu best. Then terus sambung degree. Hope dapat r sambung terus pas  ni.^^),,yang penting petang ni balik umah.~cuti~

p/s : x sabar nak g yan pas raya!


03 September 2010

~ ADA APA DENGAN CINTA ~


Kulari ke hutan kemudian menyanyiku,,
kulari ke pantai kemudian teriakku,,
sepi, sepi dan sendiri,,
aku benci,,
Aku ingin bingar,,
aku mau di pasar,,
bosan aku dengan penat,,
dan enyah saja kau pekat,,
seperti berjelaga,,
jika ku sendiri,,
Pecahkan saja gelasnya,,
biar ramai,,
biar mengaduh sampai gaduh,,
Ah...ada malaikat menyulam,,
jaring laba-laba belang,,
di tembok keraton putih,,
kenapa tak goyangkan saja loncengnya,,
biar terdera,,
Atau aku harus lari ke hutan,,belok ke pantai,,

02 September 2010

~ LOMBA PUISI ~


Dulu kamu juga yang bilang,,
Kalau nggak ada kegagalan,,
Nggak akan ada penghargaan untuk keberhasilan,,
Makanya kegagalan itu penting,,
Kerna bagi setiap kegagalan itu,,
Akan datang pengajaran buat kita,,

Dulu kamu juga yang bilang,,
Kalau kita mahu lawan,,
Sama orang yang nggak punya perasaan,,
Kita juga nggak harus pakai perasaan,,
Makanya perasaan setiap manusia itu berbeda,,
Perasaan itu juga buat kita dihargai,,

Nah,,iya kan,,

p/s : sedikit petikan filem Saus Kacang.