01 October 2010

HARI-HARI TERAKHIR

Minggu ni merupakan hari2 terakhir sebelum balik Selangor n tinggalkan bumi Merbok ni. Serious sedih nak pergi jauh dari sini coz byk kenangan kat sini. Even baru setahun setengah dok kat sini tapi macam2 pengalaman ada, dapat kawan2 yang memang susah nak jumpa kat tempat lain. Even masa sekolah asrama dulu pun x dapat kawan camni. Pastu share2 problem, sembang sama2, gelak ketawa sama2, makan-makan, g jalan2, g shoping n macam2 lagilah. Memori yang xkan saya lupa sampai bila2. Sayang korang semua, kawan. So dah ramai dah yang balik after final exam aritu. Esok plak lagi ramai balik, so tinggallah sikit je lagi. 

Pasni dah xdapat g CS sama2. Selalu g CS naik teksi sama2, x pun naik bas yang kadang2 ada kadang2 xda tu. Pastu g jalan2, tgk wayang, main boling, g karaoke then g makan kat Sabai kan. Nanti kalau wat reunion, kita g sama2 lagi ye rakan2. Pasni dah xda g makan kat Tanjung Dawai sama2 lagi. Sedap gila makan kat sana ngn ikan bakar, sotong goreng tepung, kerang bakar, kerabu mangga, tomyam campur n macam2 lagi makanan best. Kalau bulan puasa masa part one, kita g buka puasa sana. Pastu g bazar ramadan kat kampung pe ntah namanya yang kat tepi jalan tu, pastu melantak masa buka puasa kan. Sambil2 tu dapat tgk laut kat Tanjung Dawai. Sangat best dengan bayu laut yang memang sejuk. Pasni dah xda g Penang sama2. 3 sem kot kita g Penang tapi saya still x ingat jalan2 kat penang tu,haha, nasib baik de korang kan yang tolong bawa jalan2 kan. Paling best masa part 3 ni r siap wat barbeque lagi, pastu mandi kat batu feringgi puas2 then saya dapat pusing pantai naik kuda. Best gila semua ni.^^)

Pasni semua da sambung degree masing2. Maybe sama universiti lagi n maybe x kot. Tapi hope still contact each other lah kan. Anyway, selama setahun setengah ni adalah experience yang sangat best. Even Merbok xlah feymes mana, tapi environment sangat bagus. Lagi2 dapat kawan2 yang macam Ribena Sunkist Community kan, memang best r. So sabtu ni selamat tinggal Merbok dan Kedah, selamat tinggal UiTM Merbok, bye2 kawan2. Wish me luck 4 degree..


2 comments:

qilamahadi said...

take care pjol
memory kta besama tk kn dlupakan
terima kasih utk sglanya

hqfizulhqkim said...

qilamahadi: take care to0. hope dpt jumpa korang lagi.