29 December 2011

MyCat



Dear readers,
Entry kali ni nak citer pasal habit kucing plak. Minggu ni " study week " so dapatla aq balik umah.he3. Kucing kat umah ni tgh pregnant tp kali ni dia lain sikit. Suka sangat dok kat sebelah laptop bila aku online. Kalau kita dah bukak laptop nnt dia datang. Sebenarnya dia nak dok kat atas keyboard ni, tp byk kali x berjaya. Tapi hari ni dia berjaya dengan jayanya datang terus naik atas laptop then terus duduk. 


Buat-buat mengantuk la tu..

Fine. terus tido...

Dah dapat dok atas laptop xnak bangun plak tu. Bila nak angkat je terus mengiau then nak cakar tangan orang.haha. Degil ni. Kalau org tgh makan kat meja nnt dia datang cakar kat peha mintak makanan, b4 tu dah kasi makan sebenarnya. :) 



23 December 2011

Ranking PMR Sekolah Berasrama Penuh - SBP 2011


1 SM SAINS HULU SELANGOR 1.0054
2 SM SAINS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA 1.0139
3 SM SAINS TELUK INTAN 1.0191
4 KOLEJ TUNKU KURSHIAH 1.0196
5 SM SAINS KUALA SELANGOR 1.02
6 SEKOLAH DATO` ABDUL RAZAK 1.0203
7 SM SAINS JOHOR 1.0233
8 SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN 1.0241
9 SEKOLAH TUN FATIMAH 1.0252
10 SM SAINS SELANGOR 1.0263
11 THE MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR 1.0264
12 SM SAINS MUZAFFAR SYAH 1.0273
13 SEKOLAH SERI PUTERI 1.0279
14 SM SAINS POKOK SENA 1.0279
15 SM SULTAN ABDUL HALIM 1.0325
16 SM SAINS SULTAN MOHAMMAD JIWA 1.0327
17 SM SAINS TUANKU SYED PUTRA 1.0331
18 SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH 1.0334
19 SM SAINS SULTAN MAHMUD 1.0336
20 SM SAINS TENGKU ABDULLAH 1.0373
21 SM SAINS MACHANG 1.0411
22 SM SAINS MIRI 1.0427
23 SBP INTEGRASI GOMBAK 1.0499
24 SM SAINS PASIR PUTEH 1.054
25 SM SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN 1.0549
26 SM SAINS BAGAN DATOH 1.0582
27 SM SAINS TUANKU JA`AFAR 1.0627
28 SBP INTEGRASI SABAK BERNAM 1.0678
29 SM SAINS KOTA TINGGI 1.07
30 SBP INTEGRASI SELANDAR 1.0724
31 SM SAINS REMBAU 1.0727
32 SM SAINS KEPALA BATAS 1.0746
33 SM SAINS LAHAD DATU 1.0759
34 SBP INTEGRASI TEMERLOH 1.0761
35 SM AGAMA PERSEKUTUAN LABU 1.0817
36 SM SAINS LABUAN 1.0829
37 SM SAINS SULTAN HJ AHMAD SHAH 1.0893
38 SBP INTEGRASI JEMPOL 1.0939
39 SM SAINS KUBANG PASU 1.096
40 SM SAINS RAJA TUN AZLAN SHAH 1.1007
41 SEKOLAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH 1.1014
42 SBP INTEGRASI RAWANG 1.1084
43 SM AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG 1.113
44 SM SAINS KUCHING 1.1258
45 SM SAINS SABAH 1.1282
46 SBP INTEGRASI BATU RAKIT 1.1447
47 SBP INTEGRASI GOPENG 1.1464
48 SBP INTEGRASI KUBANG PASU 1.149
49 SM SAINS SULTAN ISKANDAR 1.1518
50 SBP INTEGRASI TUN ABDUL RAZAK 1.155
51 SBP INTEGRASI KUANTAN 1.1824
52 SM SAINS DUNGUN 1.1952


How to Release Your Tension


Dear readers,,
Korang tension x? Mesti ada yang tension kan pasal kerja, study, life n macam2 lagi. So entry kali ni aq nak aja korang cara untuk releasekan ketegangan kat minda korang tu. Aq tau mesti student uni skrg tgh kerja keras baca buku tebal2 hafal formula n buat past year question kan. Apa kata korang take 5 sekejap, rehatkan minda korang. Aq baru je jumpa video2 ni kat youtube. Ini memang lawak ok. Video2 ni dah diubah suara, tapi yang aq pelik sebutan bahasa melayu nya cam sama ngn mulut diorang. Pelik pelik....korang tgklah sendiri :)







Untuk lebih hiburan, korang leh subscribe kat channel ni - Faradyable


18 December 2011

Hurt


Christina Aguilera - Hurt

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today
Ooh, ooh

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broken inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When it comes to this, oooh

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, ohh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away
Ooh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

13 December 2011

Kawan Yang Baik..

Dari Abdullah bin Amr radhiallahu 'anhuma, katanya:

''Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sebaik-baiknya kawan di sisi Allah Ta'ala ialah yang terbaik hubungannya dengan kawannya dan sebaik-baik tetangga di sisi Allah Ta'ala ialah yang terbaik pergaulannya dengan tetangganya."

Diriwayatkan oleh Imam Termidzi dan ia mengatakan bahwa ini adalah Hadis hasan.

Kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.

Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.

Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.

Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.

Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada disisinya.

Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.

Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.


Now I Know - Waheeda


Once I was lost in the dark
Blind to the lights
Wandering alone in plight...
Each step brought nowhere to sight
My heavy heart
Wanting to impart…

Darkness is questions that hide in my mind
Would I be able to find
Happiness sought or do I stay behind

I never knew how far I could go
But Now I do...

Disuatu masa dulu
Senyum tawa
Dicabuli duka...
Langkah menjadi rangkak
Rantai menggari
Gerak nadi...

Melutut ku menadah rayuan
Musykil ku tiada kekuatan
dalam ronta dihulurNya Tangan
tiada pasti tetapi kini
Ku tahu....

Once all my tears killed my smiles
Wiped them away
Through my heart cried stay...
Each day each pace of my life
Slowed down as though I'm
Chattel in chains....

Down on my knees with my head to the sky
Searching for answers to "why''?
Hands held up high
Then He helped me to rise...

I never knew how strong I could be
But now I do...

Life's a promising gain
Weakness into strength
Twice stronger towards pain...

Hakikat duniawi
Keberanian menggapai mimpi...
I have learnt that life...

Di suatu masa dulu
Kehilangan
Gelap hambar sendu
Berat dada menahan
Persoalan
"Ke mana tujuan?"

Langkah kakiku tanda tanya
Dapatkah ku bersama
Bahagia atau keciciran..

Tiada pasti tetapi kini
Ku tahu....

Then I look back at my life
When choosing a lane
Was not without struggling to be sane...

The light that was blinding to me
Guided me through
The plight, the chains of time

Dan ku imbas kembali
Perbalahan
Kewarasan diri....
Cahaya yang mengaburkan
Kini menemani
Rangkak yang berlari....


12 December 2011

Bermimpi Tentang Kematian



Dear readers,,
Korang pernah mimpi pasal kematian? Malam tadi bagi aku mimpi yang agak seram la. Malam tadi aku mimpi yang aq meninggal dunia@mati. Tak silap aku dalam mimpi tu aku mati masa aq tido. Tapi after that aku boleh lagi bangun esoknya. Walhal aku tau yang aq dah meninggal masa tu. Aq pergi jumpa semua family aku, aku makan ngn family aku n parent aku yang hidangkan makanan especially ayah aku. Family aq pn tau yang aku ni da mati masa tu. Ni ala2 movie khurafat ckit. 


Then dalam mimpi tu aku tgk kat cermin, muka aku memang pucat giler-giler x tipu punya. Ngan rambut x terurus n keliling mata yang hitam n kulit muka pucat. Aku macam berzikir pastu. Then aku tau yang aku akan dikebumikan ngn akan disoal ngn malaikat nnt. Pastu dalam mimpi tu aku mintak supaya aku lambat dikebumikan. After bangun tido n solat subuh pagi tadi aq ingat2 lagi mimpi tu. Rasa cam da betul2 mati.huhu. Paling x boleh blah, aku tau aq da meninggal dan akan dikebumikan kelak. Sekian.

03 December 2011

Happy Anniversary MyLove


Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...

It's been a year.. 
Happy Anniversary MyLove..



01 December 2011

Ombak Rinduku - Hafiz feat Adira


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

25 November 2011

Langit dan Awan

Dear readers,,
Korang suka tgk langit ngn awan? syok giler kot bila dapat tgk langit biru..dapat tgk awan putih.. Bila korang xtau nak watpa, apa kata korang cari tempat lapang yang redup2 sikit pastu pandang langit puas2. Masa tu barula korang ckp " luas giler langit ni :) ". Pernah terfikir kenapa langit warna biru? 


" Langit yang kita pandang setiap hari itu mengandungi udara. Dan udara itu sendirinya mengandungi beberapa jenis molekul gas, serta beberapa lagi campuran habuk dan sebagainya. Cahaya matahari yang dipancarkan ke udara di langit akan mengena kepada molekul-molekul gas itu tadi dan seterusnya akan memantulkan cahayanya kepada beberapa arah. Sesetengah warna seperi jingga dan kuning akan bergerak terus sahaja, manakala warna biru pula akan memantul ke semua arah. Dengan ini, cahaya warna biru akan bertebar ke seluruh ruang udara di langit. Jadi, bila anda melihat ke atas langit, cahaya-cahaya biru ini akan sampai ke mata anda dan langit akan kelihatan berwarna biru. "

macam ada jalan plak kat langit tu


Bila tgk langit ngn awan rasa macam ada something je kat awan tu.haha rasa nak naik atas tu tgk bawah plak. Tak rugi pn kalau tgk kebesaran Allah, best3. Kalau korang bertuah mungkin korang akan nampak something yang korang tak expect. :) 



20 November 2011

Mahukan Design Youtube yang Baru??



Dear readers,
Anda bosan dengan layout Youtube? Mahukan sesuatu yang baru? Jom tgk camne korang boleh upgrade Youtube korang.


Langkah 1
Pergi kat website Youtube.


Langkah 2
Tekan Ctrl+Shift+J bagi mereka yang guna Google Chrome
Tekan Ctrl+Shift+K bagi mereka yang guna Firefox
So nanti akan kuar Developer Tools


Langkah 3
Klik kat "console" tab dan masukkan-   document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=ST1Ti53r4fU";
Then tekan enter.

Langkah 4
Reload website.

So ada perubahan tak?
Thankz to Anas :)
Kalau nak tau lebih lanjut korang leh klik sini ---> http://www.youtube.com/cosmicpanda

19 November 2011

Greyson Chance - Unfriend You



Unfriend You

I really thought you were the one
It was over before it begun
It's so hard for me to walk away
But I know I can't stay

You're beautiful and crazy too
Maybe that's why I fell into you
Even though you would pretend to be
You were never with me

So it's over yeah we're through, so I'm a unfriend you
You're the best liar ever knew, so I'll unfriend you
Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Yeah it's over, my last move is to unfriend you

I thought in time that you could change
And my time and love would heal the pain
And I didn't want this day to come
But now all I feel is numb

So it's over yeah we're through, so I'm a unfriend you
You're the best liar ever knew, so I'm a unfriend you
Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Yeah it's over, my last move is to unfriend you

You come on to everybody
Everybody all the time
You give up to anybody
What I thought was only mine

Oh oh oh
Oh oh oh
Oooooooh

So it's over yeah we're through, so I'm a unfriend you
You're the best liar ever knew, so I'm a unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
That you didn't have a human heart
Yeah it's over my last move is to unfriend you
Unfriend you

Yeah yeah yeah yeah
Woah ohh
Oh oh oh
Oh oh oh
So I'm a unfriend you
Oh oh oh
Oh oh oh
So I'm a unfriend you

18 November 2011

Rasa Mas - Jalan Jalan Cari Makan

Dear readers,
Entry kali ni nak share pasal Rasa Mas Seksyen 7, Shah Alam. Kali ni masih bersama hos anda dan blogger jemputan kesayangannya.*feeling kuar tv plak. haha. Thankz saudari Ainina Rasidan sebab teman g sana even hari hujan. <3 :) So sampai2 je tak ramai orang sangat. Restoran pun kecik je. Makanan kat sini best2 gak macam macam ada. Nasi lemak pun dah bermacam2 jenis, ada chicken chop, ayam panggang, sup bebola, otak2 dan banyak lagi. Serius banyak pilihan kalau makan kat sini. Harga mahal sikit r kot tp agak berbaloi :) So kitorang order nasi + chicken chop, pepsi, otak-otak, karipap ngn empingan ayam bersos thai.he3 cam banyak je. Sedap3! tp nasi dia sikit r.he3.



.Empingan ayam.


.Pernah jumpa telur dalam karipap?


Nasi + chicken chop ngn otak-otak x sempat plak amek gamba.he3. Part paling best bila Cik Ainina kasi hadiah :) yay! Tima kasih awak! 


So kalau korang nak try makan kat sini bolehla datang kat : 

Rasamas Shah Alam,
No 7G, Ground Floor,
Jalan Plumbum R7/R,
Pusat Komersial Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor.

Kalau korang nak tau menu apa lagi yang ada, bolehla singgah kat website RasaMas :