27 January 2011

23 January 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli

Dear readers,,






Kali ni hqfizulhqkim nak join satu bloglist ni. Penganjur bloglist ni adalah blogger Syafiq Rosli. So sy menyampaikan hasrat beliau supaya ajak r kawan korang ramai2 join bloglist ni. Jangan malu-malu. :) So korang kena wat entry mcm title kat atas then jangan lupa bagitau korang punya jantina. So saya lelaki. :)


Soalan cepu cemas

salam readers,,


Tadi tgh godek2 facebo0k, so hqfizulhqkim dah terjumpa satu gambar yg sangat motif. Ala-ala teka teki r kot. Ala x ala je tu. haha :) jom usha :



Sudah clear sama ini soalan? critical thinking nih.haha. :) go0dluck anda semua! :)


22 January 2011

Haiwan Lutsinar

Salam readers,,


Tadi tgh godek2 Google ade r terjumpa pasal satu benda ni. Haiwan lutsinar. Penah dengar x pasal haiwan2 camni? Kat negara kita xda kot. xtaula. Tapi dengan bantuan incik google memang ada haiwan lutsinar ni. Makhluk ciptaan tuhan :) Jom usha :










































Bukan benda2 je yg lutsinar, haiwan pun ada yang lutsinar. :) Kalau ada jumpa nak bela satu.he3. :)

Tahniah Ayu Raudhah dan Zaquan Adha :)

.Dipetik dari Berita Harian.

Artis terkenal tanah air Ayu Raudhah telahpun selamat diijabkabulakn dengan pasangan Mohd Zaquan Adha di Masjid Sultanah Bahiyah, Alor Setar. Tahniah hqfizulhqkim ucapkan buat kedua2 pengantin baru ni. :) Hope kekal ke anak cucu. Best bila tgk artis kawin. Happy je :). Dengar citer mas kahwin diorang RM1888. Best gak no tu. :) Hope lepas ni karier Ayu Raudhah n Zaquan Adha akan lebih succes!! :) Nak tau lebih lanjut boleh melawat website Berita Harian


DuaPuluhSatuJanuari



TengSs. TengSs. TengSs. lots of tengSs pada semua yang dah wish birthday arini!! :) sangat best sebab byk notification kat facebo0k.haha. xpenah byk b4 dis. bhahaha. :) X sedar pn sekarang dah 20!!! serius 20 tahun. Rasa macam baru hidup kat muka bumi ciptaan tuhan ni. haha :) Thankz korangkorangkorang sebab ingat besday saya! InsyaAllah nnt besday korang pasti dpt wish baik punya! huhu. Kalau nak sebut satusatu nama cam panjang la plak entry ni kan.he3. Anyway tima kasih x terhingga wat blogger yg wat entry spesel utk besday hqfizulhqkim. Terharu beb ngn entry korang.Kalau nak baca leh click kat bawah ni :


ITS YOUR DAY



Lots of love and tengSs to Cik Ain!! :) tengSs for that wonderful wish. TengSs for that wonderful besday entry. Best r bangun2 pagi je tgk ada adiah dalam beg. Ingatkan posmen mana r yg anta mlm2 kat bilik.he3. Tima kasih sangat2 bagi adiah kat hqfizulhqkim. Jangan risau kami akan simpan kad tu :) Do take care yourself. Jangan tension sangat ngn study k :) 

Tima kasih wat entry ni 

HaPpY BiThDaY 20th ~ SAYANG




17 January 2011

Fuhh..



Hari ni first day g kelas kat fakulti law. After buat appeal aritu, alhamdulillah saya diterima sebagai pelajar fakulti undang2. :) So pagi td blaja subjek Malaysia Legal System. Lecturer boleh tahan r, tapi kitorang blaja without slide or any notes by lecturer. So kena r dengar apa yg dia cakap based on textbook. Kalau xda texbook susah kot.After that kuar ngn fakurul n yana mkn kat Kayu Nasi Kandar. Sedap gak r coz masa tu memang lapar kan. Then tghari plak blaja Mandarin. Subjek ni student boleh pilih bahasa apa yg diorang nak blaja. Then saya pilih bahasa Mandarin coz b4 this dah 4 tahun blaja Mandarin kat sekolah. Untuk sem ni blaja basic2 je kot. Tapi td memang best r coz blaja certain words and numbers. :)

.fakulti law.pinjam kat google.

After abes klas je saya ngn Fakurul n Yana g jalan2 kat bookfair and PC Fair. Memang best. Siap ada lelong2 lagi. Even hall tu kecik je, barang2 boleh tahan banyak r. Siap ada jual dvd citer korea lagi. So mari borong 2 set dvd dengan harga RM50 sahaja. Boleh tahan murah. Rasanya kalau kat luar, 1 set dvd tu dah RM 40 kot. :) Pastu g jalan2 kat bazar tepi hall then tggu bas nak balik kolej. Kalau korang x g lagi PC fair ni ajak r member pegi, x rugi pn. Tapi khas untuk student UiTM je la. :) Thankz to Yana n Fakurul.



15 January 2011

BrassBand




Salam readers,

Hari ni first day saya hadirkan diri untuk koko. Best gak la even kena kawad kan. Memang x suka kawad. So untuk koko yg wajib ni, saya pilih brassband or pancaragam. Kalau x tau leh klik sini . Memang saya minat gila2 ngn brassband. Actually, semuanya mula dari sekolah menengah lagi. Masa sekolah dulu saya join brassband gak, tapi bawah brassband tu ada wind orchestra. So dua2 sekali saya join. Masa mula2 dulu memang x tau langsung pasal music or main musical instrument ni. Tapi pas tu senior r yang ajar. Latihan kawad without instrument dalam 3 tahun and every hari selasa kena training. Masuk tahun yg kedua saya da boleh join brassband punya performance. Masuk tahun ketiga plak dapat join team wind orchestra. Memang best r coz every year ada competition.

So pagi td first training utk brassband kat U ni. So kena belajar basic kawad and basic music. Pastu dpt r tgk2 senior training lagu. Jeles gila tgk diorang pegang instrument diorang. Untuk sem ni kena kawad je, then dah akhir sem nnt baru boleh pegang instrument. Sedih kot :( ..Pagi td gak dapat tau yg kitorang kena g camping kat Pahang masa cuti sem ni. Nasib baik dapat balik umah 7 hari. Camping tu 3 hari je :) Hope dapat join team brassband ni as soon as possible. X sabar nak pegang instrument sendiri. :)


13 January 2011

From Merbok to Shah Alam

Salam readers,

Hari ni hari yg kesebelas untuk sem ni. Macam2 hal lah. Tapi enjoy gak g kelas. Before diz dok kedah setahun setengah, pasni dok Shah Alam 3 tahun plak. Arini dapat lagi kenal kawan2 baru. Best r dapat sembang2 coz td lecturer x dtg. Skrg ni jadual pn ntah apa2 lagi, ada kelas tapi xda lecturer. Ada kelas dalam jadual tapi kitorang x amek pn subjek tu. Last week ngn this week sangat celaru sampai akak kaunter pn bizi dok layan budak2 baru mengadu pasal pendaftaran kelas n jadual yg clash ngn kelas lain. Program fakulti pn berlambak2 la pulak kan. Last week ada explorace, pagi tu pulak ada taklimat koko. Weekend ni ada program kemahiran insaniah n LDK plak. Ni pun clash gak ngn koko. Tak tau la bila plak dapat balik umah, walhal umah sejam lebih je kot dari sini. Itu pun kira okla xda kelas malam. Kesian budak2 lain ada kelas sampai kol 9 malam.

Study kat sini totally x sama ngn Merbok tercinta. Kalau kat kedah dulu, boleh lepak2 lagi g kelas, tenang gila kat sana. Tapi kat sini, semua orang rush nak g kelas. Memang ramai gila manusia. Nasib baik ada bas, kalau x memang hot,hot n hot r kalau g kelas kan. Tengahari td g DC nak lunch, sampai2 je memang full r fudkot. Nasib baik ada tempat nak makan, tu pun sebab satu kedai tu x bukak. Kalau kat merbok, even fudkot ada satu je still ada tempat duduk kalau nak makan. Sambil2 makan leh tgk tasik n burung merak yg pemalu tu. Anyway, enjoy gak kat Shah Alam ni, tempat baru, fakulti baru, kolej baru, kawan baru n macam2 lagi lah. Hope 3 tahun ni ok2 saja. X sabar nak abeskan degree :)

.rindu sama merbok.


Ayam Penyet

Salam readers,

Tadi saya g makan kat Ayam Penyet sec.7. Makanan pn ok2 la. So, saya order bakso n milo ais je, save bajet kot. Tapi makanan dia memang hot.hot n hot. Pedas sangat2. Bakso tu dahla panas, campur lak ngn sos n cili, lagi la hot kan. Kawan2 yg lain plak order nasi putih ngn ayam penyet hidangan utama. Anyway enjoy gak coz dapat gather sama2 ngn RSC.




12 January 2011

First GiveAway TOPUP by Far


.This is a contest by Far de BELOG.



Tarikh tutup : 20.02.2011 tepat pukul 7.50 pagi.
Anda yg di tag adalah : Nor

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi Far de BELOG.


09 January 2011

Kami 2nd Giveaway


This is a contest by yantimatisa.blogspot.com


.Tarikh tutup pada 23 Januari 2011 sehingga penyertaan ke 150.

.Sebarang maklumat lanjut sila kunjungi blog Yantimatisa.


My Lucky Follower



Akhirnya, saya dah jumpa follower yg ke100. Congartz to Syedgraphix!! :) sudi2 terima award dari hqfizulhqkim's blog.


Ini Blog Ke Giveawayy

This is a contest by iniblogke.blogspot.



Hadiah menanti - Topup RM10 ( Ciput je hadiah hehe )
Tarikh tamat - 14/1/2011 bersamaan hari Jumaat , 5pm .


06 January 2011

First Contest by Adam Haiqal





This is a contest by Adam Haiqal

Tema contest ni adalah kenangan 2010 dan azam 2011

Sebenarnya byk kisah2 dan drama nak aq ceritakan pasal kenangan 2010 ni. Tapi better aq cerita ngn picture kot sebab semua orang tau yg a picture is worth a thousand words kan.he3.okay2 jom santai ngn kenangan 2010 :)

.Buka puasa Cinta Sayang Resort.

.
.
.
.
.Dinner Prelaw.

.
.
.
.
Majlis perkahwinan akak.

.
.
.
.
.Jalan2 lawat kedah.


.D'Yan chalet.


.ABC Pantai Murni.


banyak lagi sebenarnya ni.huhu

_______________________________________________________________________

Azam tahun 2011
Hope tercapai :)

  • Study degree law
  • Nak kurus sedikit.haha.
  • Nak join band
  • Nak tgk klwmbc and mwbc secara live.
  • Nak hidup bahagia
  • Nak dapat pointer yg stabil
  • Saya nak apa yang saya nak.
Wat masa ni itu je kot.haha..

Untuk maklumat lanjut pasal contest ni, korang boleh lawat blog AdamHaiqal.


areteacar 1st contest, keluarga bahagia!

This is a contest by blogger areteacar.

.banner contest.


.My Happy Family.


Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi blog areteacar.