13 January 2011

From Merbok to Shah Alam

Salam readers,

Hari ni hari yg kesebelas untuk sem ni. Macam2 hal lah. Tapi enjoy gak g kelas. Before diz dok kedah setahun setengah, pasni dok Shah Alam 3 tahun plak. Arini dapat lagi kenal kawan2 baru. Best r dapat sembang2 coz td lecturer x dtg. Skrg ni jadual pn ntah apa2 lagi, ada kelas tapi xda lecturer. Ada kelas dalam jadual tapi kitorang x amek pn subjek tu. Last week ngn this week sangat celaru sampai akak kaunter pn bizi dok layan budak2 baru mengadu pasal pendaftaran kelas n jadual yg clash ngn kelas lain. Program fakulti pn berlambak2 la pulak kan. Last week ada explorace, pagi tu pulak ada taklimat koko. Weekend ni ada program kemahiran insaniah n LDK plak. Ni pun clash gak ngn koko. Tak tau la bila plak dapat balik umah, walhal umah sejam lebih je kot dari sini. Itu pun kira okla xda kelas malam. Kesian budak2 lain ada kelas sampai kol 9 malam.

Study kat sini totally x sama ngn Merbok tercinta. Kalau kat kedah dulu, boleh lepak2 lagi g kelas, tenang gila kat sana. Tapi kat sini, semua orang rush nak g kelas. Memang ramai gila manusia. Nasib baik ada bas, kalau x memang hot,hot n hot r kalau g kelas kan. Tengahari td g DC nak lunch, sampai2 je memang full r fudkot. Nasib baik ada tempat nak makan, tu pun sebab satu kedai tu x bukak. Kalau kat merbok, even fudkot ada satu je still ada tempat duduk kalau nak makan. Sambil2 makan leh tgk tasik n burung merak yg pemalu tu. Anyway, enjoy gak kat Shah Alam ni, tempat baru, fakulti baru, kolej baru, kawan baru n macam2 lagi lah. Hope 3 tahun ni ok2 saja. X sabar nak abeskan degree :)

.rindu sama merbok.


3 comments:

arfahamiera said...

merbok sgt2 best kat fzul...
walaupun kalo nk balik umah tu mmg lah berchentaa dok kt dlm bas..
tp merbok mmg the best!!!!kan3...

hqfizulhqkim said...

betol3 tu!!

bestnya suasana merbok!!

waniee (: said...

merbOk best.. ;)
wlupn bkn kt uitm merbOk,tp sy dlu kt mrsm merbOk...kre kt merbOk gak kn, hee (: