27 February 2011

If and Only If...

Kalaulah saya dalam golongan bijak pandai,
Saya nak dapat 4 flat every semester and apply for scholarship :)

Kalaulah saya lantang bersuara,
Saya nak bagi opinion sendiri dan caras apa orang cakap :)

Kalaulah saya ada magical power,
On the spot, saya balas apa yang orang buat kat saya :)

Kalaulah otak saya bergeliga,
Saya nak selesaikan semua masalah :)

Kalaulah saya seorang yang begitu confident,
Saya nak jadi one in a million :)

Kalaulah saya pencipta formula matematik,
Saya nak jadikan ia semudah yang mungkin :)

Kalaulah saya penghafaz yang bagus,
Saya nak ingat semua provision, case dan semua yang berkaitan dengan law :)

Kalaulah saya ada pendapatan tetap,
Saya nak memenuhi semua keperluan saya :)

Kalaulah saya seorang yang hampir sempurna,
Saya xnak abaikan sesiapa :)

Kalaulah saya somebody..
Kan best jadi one of those mereka yang orang selalu ingat n respect :)

If and Only If...
Berangan tu sebenarnya bagus,
At least we know..

25 February 2011

GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest

ads

This is a contest by Abgteror

Closing date: 23 March 2011

PERTANDINGAN AWAL WIND ORCHESTRA SBP DAN KLUSTER 2011

Pertandingan awal Wind Orchestra SBP dan Kluster 2011 akan diadakan pada 22-25 April 2011.Pertandingan ini akan berlangsung di Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya. Harap maklum.


Sumber dari : Wind Orchestra Malaysia.


23 February 2011

BAKSO

Bakso.Bakso.Bakso


Yup, sekarang aku memang giler makan bakso. Sedap gilergiler ok. Dulu x penah pn makan, tapi after tengok cerita Ketika Cinta Bertasbih, terus g cari bakso. Nasib baik ada jual kat DC. Based on Wikipedia,
"Bakso or baso is Indonesian meatball. Bakso is commonly made from the mixture of ground beef and tapioca flour, however bakso can also be made from other ingredients, such as chicken, fish, or shrimp. Bakso are usually served in a bowl of beef broth, with yellownoodles, bihun (rice vermicelli), salted vegetables, tofu, egg (wrapped within bakso), Chinese green cabbage, bean sprout, siomay or steamed meat dumpling, and crispy wonton, sprinkled with fried shallots and celery. "

bakso sangat sedap :)

Bakso yang aku beli kat DC tu boleh pilih nak bihun bakso, mee bakso or kuey tiao bakso. Yang penting mesti ada meatball r kan, tapi boleh gak kalau nak tambah daging biasa. Then tambah ngn sambal kicap cili padi. :) sedap gilergiler r kan. Sup dia plak memang lazat.lazat n lazat. Memang cukup rasa r. Tapi satu je kurang, meatball ada tiga je..bagi r lebih sikit, at least 5 meatball. :)(: So sape2 yang belum pernah makan bakso, rugi kalau korang x rasa bakso ni. Pasni nak citer plak pasal makanan dari korea yang aq suka. Tunggu next entry. :)


20 February 2011

19 February 2011

UH DDUK HA JYO


nae gasumi orossumyon
jakku tanun sarangi kkojige
chebal kuman gasuma kuman-hae
kurongke jakku tamyon him-deul-janha

kwaen-chanh-dago kwaen-cha-nul korago
te-in nae kasumul ddo ssurobojiman
ibsuri ttorryawa nunmuri cha-orra
ulgi shirhonde nunmuri nae-mal an duro

ottokhajyu cho ae-rul saranghamnida
nal bugo unneyo
i-ron nal mu-reu-go itjyo
ottokhajyu i-ron nal tulkyoborindamyon
jo usumul tashin bol su omketjyo

saranghanun nae mami nunbiche
sokkilkka jushimhamyo parabomnida

andwendago i-roji mal-rago
kasumi mot ddwege sumul kkok jamjiman
ibsuri ttorryowa nunmuri cha-olra
tojyo na-onun hansume tto munojyoyo

ottokhajyu cho ae-rul saranghamnida
nal bugo unneyo
i-ron nal mu-reu-go itjyo
ottokhajyu i-ron nal tulkyoborindamyon
jo usumul tashin bol su omketjyo

sarang-haeyo ku-daen nal kyesong mulrajwoyo
yongwantorok parabomnida


**English**

wish my chest was frozen
So that my burning heart would cool down
Please stop, heart of mine
The aching is painful

It’s OK, it’ll be OK
I calm my burnt heart
But my lips tremble and my eyes fill up
I don’t want to cry, but my tears won’t take note

What should I do? I love that child
She smiles at me, not knowing how I feel
What should I do? If she finds me like this
I won’t be able to see her smile again
The look of love may reflect in my eyes
So I gaze at her with caution

I say no, to quit it
And stop my breath so my heart won’t beat
But my lips tremble and my eyes fill up
I’m crushed once more by my sighs

What should I do? I love that child
She smiles at me, not knowing how I feel
What should I do? If she finds me like this
I won’t be able to see her smile again
I love you, but you still don’t know me
I’ll pine for your eternally


14 February 2011

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432 Hijrah



Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432 Hijrah :)(:

Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan :

Tarikh : 15 Februari 2011M bersamaan 12 Rabiulawwal 1432H

Tempat : Dewan Solat Utama,
Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya

Untuk maklumak lanjut, sila klik sini.



10 February 2011

Santai bersama Ben Ashaari

Ini vlog pertama saudara Ben Ashaari di 1Tube.my. Baru dua jam,dah cecah 2360 unique visitors menurut admin 1Tube ni. :)



All about Ben Ashaari, his blog and gym.
Nak tgk, click r kat atas.



Keputusan Malaysia menentang Hong Kong. Malaysia menang!!!

Keputusan Malaysia menentang Hong Kong adalah seperti berikut :


Malaysia ( 2 ) : Hong Kong ( 0 )

Malaysia menang lagi!! Congratz to skuad Harimau Malaya!!




09 February 2011

Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!


.This is a contest by Mrs Zach.



" saya nak menang mrs zach's first give away kerana saya nak menang r!!! betul ke korang pandai amek gambar orang ni..cam x caye je. Bab unlimited shoots tu cam best je :) xpa2, wait and see camne sesi fotografi nnt. Kalau mampu, baik punya shoot r! ada berani?? :) "

closing date : 20 Februari 2011

Sebarang pertanyaan sila rujuk blog

~Canvas of My Heart (II)~


Selamat Ulang Tahun Kelahiran!!!

* tengSs to google.

HapPy BeSdaY t0 y0u..
HapPy BeSdaY t0 y0u..
HapPy BeSdaY t0 Fazira Wan Chek,,
HapPy BeSdaY t0 y0u..

Selamat menyambut ulang tahun kelahiran ke 37!!
(^_~)