26 March 2011

Ikan Limbat

Salam readers,,

Dah lama rasanya tak update blog ni. Kadang-kadang kekurangan idea nak menulis. Masa kelas titas aritu, ustaz ade la cerita pasal sejenis ikan ni. Ikan ni bukan ikan biasa, ikan yang makan bangkai. Korang pernah dengar tak? Menurut ustaz aku ni, ikan tu boleh hidu kalau ada bangkai kat darat, then ikan tu boleh plak menyusur kat darat untuk makan bangkai tu. Nama ikan itu Ikan Limbat. Menurut research yang aku buat kat Google, Ikan ni spesies dari spesies ikan keli tapi lagi besar dari ikan keli. Warna dia plak kuning2.
 
Ikan Limbat

Ikan ni makan anak ikan, serangga, udang n paling famous makan bangkai. huhu. Tapi kalau korang kaki pancing dan nak memancing ikan ni, korang leh guna umpan buah kelapa sawit ataupun daging ayam. :) Kalau nak tau lagi pasal Ikan Limbat ni leh r klik link kat bawah ni :





4 comments:

our said...

waa...makan bangkai....tak lalu pulak....huk2...

KuNanGKuNanG said...

cam ikan keli....tp menakutkan je....

hqfizulhqkim said...

huhu. ikan ni lagi besar dari ikan keli :)

KELI OH KELI said...

salam ukhwah...mai tgk blog ikan keli..")

http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/