30 March 2011

Kau ingat satu je...RODA.

Salam readers,,

Lately selalu plak aq dengar statement ni. Hidup,,mestila sekejap kau kat atas sekejap kau kat bawah. Ada masa kau selalu sangat kat bawah. Tapi tak bermakna kau yang nak roda kau kat bawah kan. Kadang2 kau dah memang try abes2 bagi roda kau kat atas, tapi last2 kau rasa kau masih kat bawah gak. Maybe kau x letakkan sepenuh hati kau or mungkin kau lupa apa yang wajib kau buat. Kau pulak janganla terlampau down sangat, mungkin okay bagi kau untuk bersedih sekejap. Pastu kau mesti bangun balik. Kau ingat satu je..RODA..roda x semestinya kat bawah kan. 




Kau memang selalu tgk mereka-mereka dengan hal mereka, tapi roda still maintain kat atas kan. Mungkin mereka work hard tapi kaw tak nampak. Tapi bila kau kat atas kau ingat satu je..RODA..roda tak semestinya kat atas. Mungkin masa tu kau happy bagai, masa tu kau ada apa yang kau nak. Tapi kau jangan lebih-lebih plak. Biar balance sikit roda kau tu. Karang terlebih, kan roda tu da berpusing balik. Tak ke rugi kalau camtu. Apa2pun try r seimbangkan  hidup anda. Hidup tak selalu dapat apa yang anda nak. Even kita selalu rasa kita kat bawah, one day kita dapat gak berada kat atas. Cuma lambat atau cepat. 

~appreciate your life ~

8 comments:

Anonymous said...

roda impian la macam ni
dapat duit
tapi tknk la muflis
aku da bapa ari tak lunch
kurus slim juga boleh nati

hqfizulhqkim said...

nnt2 naik la roda tu.he3. :)

MUHAMMAD AZRI said...

ingat roda ingat kawan kita kn??
hahahaa

hqfizulhqkim said...

haha.sangat :)

Mama Kembar 3 said...

agreed, life mmg akan sentiasa ada ups & downs... but life goes on. so hv to adapt.

Mama Kembar 3 said...

agreed, life mmg akan sentiasa ada ups & downs... but life goes on. so hv to adapt.

hqfizulhqkim said...

betul tu mama kembar 3. suka tgk video kembar 3 tu. :)

KuNanGKuNanG said...

roda akan sentiasa berputar.....