13 April 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan


~Nama anda dan nama blog anda~

Nama tuan blog ni Hafizul Hakim.. Nama blog ni plak hqfizulhqkim's blog mcm kat atas tu :) mesti korang pelik kan nape aq guna huruf  'q' , dan nape aq x guna huruf  'a' . Sebab bagi aq ada kelainan kat situ, lagipun ciri2 tulisan dah nak dekat sama. #yeke? huhu~


~Sejak bila mula berblog~

Sebenarnya, aq pn dah x ingat bila aq mula2 berblog ni. Tapi based on aq punya profile June 2010 katanya. :)


~apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini~

Dulu masa time sekolah menengah selalu guna " darsawarsa" ni masa buat esei.  :) Pandangan aq...aq pn baru je lagi dalam berblog ni. Sekarang blog pn dah makin bertambah-tambah. Bagi aq dunia blog ni tersangatlah bestnya :) Blog boleh jadi medium untuk kita bersuara even kta just type kan.he3. Korang boleh tulis apa yang korang nak tapi tertakluk lah pada article 10 of federal constitution. he3. Melalui blog ni lah kita boleh share2 maklumat, minta pendapat, buat contest dan macam2 lagi :)


~pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini~

Tak sangka ada IPTM ni. sape punya idea ek? bagus gak ada institut camni. Nanti boleh berkongsi ilmu sesama blogger. Selalu kita tengok ramai yang buat tutorial n tips2 blogging kan. Why not kita kumpulkan semua n share kat UBM ni? :) Kiranya UBM ni jadi " The Centre of Blogging Knowledege ". So kepada blogger baru, boleh buat rujukan kat UBM. Mesti best! :)(: 


12 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.ohayou^^.
Jalan2 sini.
Jemput2 singgah blog saya ye : http://frommetoyou85.blogspot.com/
btw, nice blog :)
Thanks~

mahirahnazlim said...

fly dari UBM :) berkenalan dgn pelajar baru .

hqfizulhqkim said...

アヌム ちゃん~~ : timakasih singgah sini :)(:

mahirahnazlim : student UBM gak ek? salam kenal :)

evaa said...

dari UBM juga :D

Nuar said...

cadagan yang menarik...

Pejuang kesenian Extreme said...

Best kan idea UBM..hehe

hqfizulhqkim said...

eva : ^_^

nuar : memang bagus :)

pejuang : UBM the best! :)

UBM said...

Admin dari UBM check assignment..hehe..
Thanks join n support UBM, nnt kan entry pilihan :)

hqfizulhqkim said...

UBM : sama2. timakasih singgah :)

nurulfzz said...

jomla memeriahkan contest nie..=)

CONTEST KISAH CHENTAKU

Fantastic Ajane said...

bila baca ni boleh tau serba sedikit tentang hqfizulhqkim...hehhehe.. selamat berblogging k..:)

hqfizulhqkim said...

nurulfzz : InsyaAllah. :)

FA : timakaseh datang :)