29 April 2011

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

Dear readers,,


Korang dah pergi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011? Sabtu lepas aq ngn blogger Fakrul Roslan, Hakim Faridzul & Ainina Rasidan g pesta buku ni kat PWTC. Kitorang memang dah rancang lama nak pergi coz bookfair ni berlangsung time exam week. So sabtu lepas dengan bantuan En. Haziq sampaila kitorang kat PWTC. Nasib baik ada kawan aq yang baik hati ni hantar kitorang naik keta dia. Memandangkan pagi sabtu tu ada exam, kitorang pergi belah petang. Nasib baik x sesak sangat jalan tapi time nak dekat sampai sana r sesak sikit coz banyak bas kan. Orang ramai giler kot coz hari tu hari kedua pesta buku ni. First2 kitorang g The Mall yang depan PWTC tu sebab aq nak kuar duit. Ntah camne aq boleh plak tetinggal duit, kalau tak x dapatlah g beli buku. :)


Sebenarnya, ada lagi satu sebab aq nak g bookfair ni. Aq da menang pertandingan teka judul novel Siti Rosmizah kat facebook :) so kena claim hadiah kat sini. So hadiahnya berupa novel yang aq teka tula. 7 Hari Mencintaiku. Then dapatla jumpa ngn novelis Siti Rosmizah. Pemenang2 contest ni x payah beratur panjang nak jumpa ngn dia. Untung2. :) Pastu kitorang g jalan2 kat Karangkraf. Kat sini memang ramai giler orang. Novel ngn majalah plak memang banyak giler~ Memang rambang mata r kalau nak beli novel. Diskaun plak x beragak kan. Kalau novel tu RM25 boleh dapat samapai RM20 je. Masa aq dtg tu ada pemenang dewi remaja. Memang cantik giler r kan die. Ramai gak yang amek gambar ngn dia tapi aq x boleh amek gamba ngn dia nnt ada orang tu marah.haha :) 


Lepas g Karangkraf, kitorang g kat PTS plak. Kat sini lagi ramai orang, sesak giler. Maybe sebab tempat dia sempit kot. Kat sini r dapat jumpa Siti Rosmizah ngn claim hadiah :) Chef Hanieliza pn ada wat demonstrasi masakan. Then naik tingkat atas plak, kat atas kebanyakkan buku2 ilmiah. Penat pusing2 satu PWTC ni tapi sempat gak beli buku dari Indonesia. So kalau korang yang baru nak pergi pesta buku ni amatlah dialu-alukan. Pesta buku ni sampai ahad ni sahaja- 1/5/2011. 



~ Dengan novelis Siti Rosmizah ~









~ ni untuk kakak ~



~ novel paling laris, aq beli ~



~ From Indonesia ~



~ si dia punya ~



~ novel best gak ni ~


21 comments:

zuwaidah said...

Tengok novel sutera bidadari ni yang buat teruja lagi nak pegi nih...esok kita seranggggggggggggggggg

our yg kamoo knl said...

wah...banyaknyer beli...KLIBF best.....

hqfizulhqkim said...

zuwaidah : sutera bidadari best. :)

our : KLIBF memang best.he3. buku murah2. :)

ainina rasidan said...

haha.. awat tak habaq nak tangkap gmbr dgn dewi remaja, ceq bleh amekkan gmbr haha.. best2

our yg kamoo knl said...

sempat curi-curi masa gi jap aritu...tak banyak beli...beli majalah2...rambang mata..banyak buku tak terkata..he...

hqfizulhqkim said...

ainina : haha.nnt tunggu kami jadi artis :)

our : betol3. banyak betol buku.he3.aritu pn ada jumpa adiputra.

**::CIKNUURUL::** said...

wahhh,siap signture lg,.hehe,..nk novel jgkkk,..wuuwuwu,.

hqfizulhqkim said...

ciknuurul : wuuwuwu. cepat g KLIBF kat pwtc.he3. :)

Ary ariasputera said...

bez arrr membaca ni kan.. tmbah ilmu..

ainina rasidan said...

haha..jd artis haha..xyhlah

hqfizulhqkim said...

ary : baca memang best! tapi kalau buku tebal2..err.

ainina : xpa2,tggu je..he3

ainina rasidan said...

haha..yealah2.. artis paling hot ea :)

Rozuan Ismail said...

tahniah!hebatnya..boleh teka..

apa YANG ku rasa said...

excited tol nk g.!pnjam satu buleh??hehe....cucur kopi oo.

hqfizulhqkim said...

nina : yolah2 he3 :)

rozuan : timakseh :)

apayangkurasa : cepat2 dtg pwtc.esok hari last :)

aEvOeCaEdOe said...

wah2.. sma laa .sy pegi book fair ari ni.. huhu... nak pegi lagi isnin ni.. nk jmpa novelist anita aruszi..hohoh

hqfizulhqkim said...

aevoecaedoe : he3.best kan bookfair! seronok dpt jumpa novelis :)

Kenangan SKPT2 said...

kami singgah sini... dah lama tak baca novel

hqfizulhqkim said...

kenangan : thankz singgah :) novel best.

KuNanGKuNanG said...

wah bestnye...dapatla along baca novel tu besok ye...

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace