29 May 2011

Latihan Intensif Brassband ( LIBB ) 39

Dear readers,,

Dah lama x update blog ni. After start cuti sem aritu kali ni baru sempat update blog. So entry kali ni nak citer sikit pasal LIBB nih :)  Entry sebelum ni aq ada citer yang aku join brassband uitm as aktiviti koko aku kan, so last week aku wajib join Latihan Intensif Brassband. Semua part 1yang join brassband wajib pergi bandcamp ni. Serious best giler tapi penat r. So sepanjang bandcamp ni kitorang belaja music, main instrument n kawad dalam pancaragam. Benda2 lain tu macam biasa r kan disiplin, kepimpinan and whatsoever tu. As aq memang minat music n dah pun join brassband ni dari zaman sekolah dulu, senang r sikit hidup masa LIBB nih. For those yang baru pegang instrument, diorang kena belaja dari basic r dulu camna nak tiup instrument, fingering instrument diorang n camna nak jaga instrument.



After da boleh tiup instrument masing2, kitorang kena belajar main lagu. Lagu2 plak ada r dalam 10 lagu kalau x silap. So dalam masa 10 hari semua mesti dah boleh main lagu ni. Kesian gak tgk dak2 yang baru belaja. So dari pagi kitorang belajar main lagu sampai petang. Pastu dalam pukul 5 kitorang belajar kawad plak. Part ni best sikit coz kawad sambil main lagu. Masa sekolah dulu more to orchestra kan, so kawad2 ni xde r sangat. Malam plak semua section combine utk main lagu n test samada kitorang boleh main ke tak.




Masa mula2 daftar LIBB nih rasa nak balik je, tapi bila da balik umah rasa nak main lagi. 10 hari tu rasa sekejap giler kot. Anyway thankz to cikgu2 especially Cikgu Azman, komander2 especially komander Afy, senior2 especially senior Ecah n senior Pah & banders UiTM Shah Alam, Machang n Arau. Next rasa nak join lagi LIBB nih :)(:


1 comment:

Eena Arrina said...

komande brassband uitm pahang here.,hai :)