01 June 2011

Abang Ri & Kak Mia

Dear readers,,

Dah sebulan rupanya aq cuti kat umah. Nasib baik terisi gak cuti aq dengan bandcamp last week. Nx week plak nak g klang, pastu g pahang plak ada kenduri kawin. So every week dh ada aktiviti. yeah! So dalam cuti ni aq ada kenal ngn satu pasangan ni. Cukuplah aq bgtau nama diorang as Khuzairi n Mia. Diorang sudah pn berumah tangga. Tapi citer diorang ni agak sadis gak r. By the way, aq baru tau sikit citer diorang, blom discover abes lagi. Actually, diorang x penah pn bercinta before diorang kahwin. Semuanya bermula sejak zaman sekolah menengah, diorang satu sekolah. Mia ni anak orang kaya n Khuzairi ni plak budak kampung je. Mia cukup terkenal dengan sikap dia yang ego dan sombong. Zukhairi ni penah la suka kat Mia tp x pernah terfikir utk kahwin dengan Mia ni. Mia plak cukup tak suka budak kampung n bagi dia xda class langsung kawan ngn diorang. Lepas tu Mia ni pindah kat KL ikut papa dia n masuk sekolah asrama.

Dipendekkan cerita, Mia berjaya menjadi lawyer yg sangat berlagak. Khuzairi plak jadi usahawan kambing, kira berjaya gak r tp x sekaya Mia. Actually papa Mia n ayah Khuzairi ni kawan baik. One day, ayah Khuzairi mintak tolong kat papa Mia as lawyer utk settlekan hutang. Coz dh lama x jumpa lepas Mia n papa dia pindah KL, Khuzairi ngn ayah dia pn dinner r kat umah Mia. Mia ni kan sombong giler, serius ego nak mampus. Memang ckp kasar giler r, ngn orang tua pn siap perli2 lagi. Dengar citer Mia ni macam mak dia, keras kepala, ego, sombong semua ada. Actually mak kandung dia da bercerai ngn papa dia coz mak dia curang. Tapi sampai sekarang papa dia x bgtau kat mia n mia memang 100% salahkan papa dia lah. Sekarang mia tinggal ngn mak tiri dia tp dia buat macam org gaji. Memang x respect langsung even mak tiri dia da jaga dia dari kecik kot.ish3.

Time dinner ni papa Mia bgtau kat Khuzairi n ayah dia yang Mia dah bertunang n akan bernikah minggu depannya.Tu pun sebab si Mia ni gedik2. Yelah, dulu dia penah dapat surat cinta time sekolah dulu kononnya dari Khuzairi. Masa tu dia bengang giler r. In fact bukan Khuzairi yg hantar surat tu. Kesian kat Khuzairi. So sekarang dia saja nak sakitkan hati Khuzairi budak kampung r kononnya. Tapi Khuzairi ni baik n pandai control, so dia senyum je. Papa Mia pn jemputla Khuzairi ngn ayahnya datang masa Mia nikah.




Nak dijadikan cerita, masa hari pernikahan tu bakal suami Mia ni buat hal. Dia ngn family dia lari pergi Paris. Family bakal suami mia ni hutang firm papa Mia RM23 juta. Ni semua salah Mia g amek duit klien n bg kat tunang dia tu. Papa Mia memang xtau nak buat apa time tu, dia dh r sakit. Mia plak menyesal + marah x sudah. Last2 papa Mia mintak Khuzairi jadi bidan terjun menikah dengan Mia. Kesian Khuzairi time tu. Dia x penah expect akan lalui semua ni. Last2 dia sah jadi suami Mia. Tak tau r camne kalau aq jadi Khuzairi, dahla kena nikah on the spot n besar kot tanggungjawab pastu. Ish3. After nikah, Khuzairi memang expect r Mia xkan penah terima dia sebagai suami. Macam2 mia buat, macam2 mia cakap kat Khuzairi. Nasib baik Khuzairi ni penyabar. Bukan senang nak jumpa orang camni. Cukup r setakat ni, nanti aq sambung lagi citer diorang ni ek. Banyak dugaan diorang. Peace yo0!! :)


5 comments:

KuNanGKuNanG said...

hidup penuh dgn dugaan....dugaan...................:(

Mohamadazhan hjDesa said...

moga dikurniakan isteri yang solehah =)

Kisah Sayyidatina Aisyah R.A | Aisyah Pernah Difitnah Oleh Kaum Munafik

Anonymous said...

asal cam dlm novel 7 ari mencintaimu kot. karya siti rosmizah.
lawyer, tokey kambing, then kawen sbb tunang dia lari n nama tunang dlm cita SR tu pon khalil gak.
nama hero n heroin pon mia n khuzairi gak.

hqfizulhqkim said...

cik anon : ala,,baru nak wat surprise kat readers.hoho. kan da x surprise ni da tau.huhu

ainina rasidan said...

haha.. ok fine adaptasi novel haha