31 July 2011

Official Result of Grand Final World Championship Marching Show Band 2011



94.2 - Sultanah Asma School Marching Band, Malaysia (Gold with honours)
91.7 - Suphanburi Marching Band, Thailand (Gold with honours)
90.6 - Chein-Kuo High School Marching Band, Taiwan (Gold with honours)
90.1 - Marching Band Gita Surosowan, Indonesia (Gold with honours)
89.9 - Victoria Institution, Malaysia (Gold)
88.2 - Chung Hua Miri, Malaysia (Gold)
87.9 - Calgary Stetson Marching Show Band, Canada (Gold)
87.3 - Ave Maria Convent, Malaysia (Gold)
86.7 - Jit Sin, Malaysia (Gold)
86.1 - Red Deer Royals Marching Show Band, Canada (Gold)
83.5 - MDO The Youth Wind Orchestra of The Music, CHEB, Czech Republic (Silver)
82.3 - Seri Garing, Malaysia (Silver)
81.3 - Eroh Dahana Patra Drum Corps, Indonesia (Silver)
78.9 - Hong Kong Vigor Marching Band, Hong Kong (Bronze)
77.1 - XILI Primary School Juvenile Band, China (Bronze)

Best Visual/Performance Award: Sultanah Asma, Malaysia
Best Music Award: Sultanah Asma, Malaysia
Best Junior Visual/Performance: XILI Primary School Juvenile Band, China
Best Junior Drum Corps: Eroh Dahana Patra Drum Corps, Indonesia




26 July 2011

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

This is a contest by Ady Budika



Saya suka entry " Kawan aku convert ker? Ape nak jadi ni? Dulu tudung labuh..kini berbikini sakan... " sebab ada pengajaran dlm entry ni yang boleh dijadikn teladan. Jadikanlah Iman, Akal Dan Minda sebagai tonggak dalam melakukan sesuatu keputusan....Jangan kerana duniawi, tergadai ukhrawi...

Tutup Ahad - 31 July  2011 - 6.00 petang



25 July 2011

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger


Birthday saya : 21 Januari 1991

Segmen ini dibawakan khas kepada anda oleh Cik Najihah


Aquaphobia

Dear readers,,


Lama da x update belog ni. Kering idea la.huhu. Alhamdulillah Pangkor Giveaway da selamat disempurnakan. Hadiah pun dah dipostkan kat pemenang. Alhamdulillah last week menang giveaway dari blogger Hairie Cerulean. Tak sabar ni tgh tggu hadiah.he3. So entry kali ni nak citer pasal fobia. Korang ada fobia tak? 



Fobia bermaksud dimana pesakit mengalami ketakutan yang tidak wajar atau tidak rasional (irrational fears) terhadap sesuatu benda atau situasi yang khusus. Ia juga dikaitkan dengan pengalaman yang lalu atau pelaziman (conditioning) dimana rangsangan (stimulus) yang neutral dikaitkan dengan rasa takut atau cemas apabila mereka terdedah dengan situasi yang sama ".

Bagi sesetengah orang, susah untuk mereka memahami perasaan takut atau fobia yg ada pada orang lain. Sebab tu kadang2 benda2 camni leh plak buat main2 kan. Korang pernah dengar fobia air or aquaphobia? Aquaphobia atau takut air / lemas atau juga dipanggil hydrophobia merupakan gejala yang ada pada hampir semua orang. Phobia jenis ini selalunya ada pada mereka yang tidak tahu berenang. Selalunya mereka ini tidak mempunyai keyakinan terhadap diri sendiri apabila berada di dalam air ( kedalaman lebih dari 2 meter ) apabila kaki mereka tidak lagi menyentuh dasar.


Phobia ini akan mencetuskan panik air yang mengakibatkan jantung berdegup kencang dan nafas bertambah laju. Seseorang biasanya akan bernafas melalui hidung dan apabila situasi panik air berlaku, bernafas melalui hidung dengan kadar yang cepat akan menyebabkan air mudah masuk ke dalam paru-paru dan mengakibatkan lemas. Badan manusia mempunyai peratusan air sehingga 70% dan secara semulajadi badan akan terapung di permukaan air.


Gejala panik air, tiada ilmu mengapungkan badan dan kaedah pernafasan yang salah akan menyebabkan seseorang mudah lemas di air. Aktiviti water confidence merupakan sesi latihan berkaitan meningkatkan keyakinan diri seseorang apabila berada di dalam air serta teknik mengapungkan badan ( floating ) dipermukaan air.


22 July 2011

Stylish Blogger Award


Yay! Dapat award. Stylish Blogger Award. Tima kasih cik KunangKunang :) Ta pernah pn dapat award.hee.. 



21 July 2011

Hii Si Gadis!! saengil chukha hamnida!!!

" saeng-il chu-ka ham-ni-da
saeng-il chu-ka ham-ni-da
ji-gu-e-seo u-ju-e-seo
je-il sa-rang-ham-ni-da "

Selamat Ulangtahun Kelahiran si Gadis! Cepat kan masa berlalu. Sedar x sedar da 20 tahun awak survive kat bumi.ngenge :) Ingat tak masa kecik2 dulu awak nanges2.awak kan takut nak naik escalator.haha. Tapi itu dulu, sekarang awak wanita bekerjaya.he3. Sekarang dah bukan teenager lagi coz dah x eigh"teen",,ninth"teen" tapi twenty. Sweet twenty! May Allah bless you in whatever you do. Hope this year will bring you lots of happiness in your life. :) La tahzan~ Jangan bersedih selalu. Maaf xda apa yang special, tiada apa surprise untuk si gadis. Again, happy birthday!! Have a blast dear!!



Saya ta pandai nyanyi tapi saya da upah kanak-kanak ribena ni nyanyi utk awak :)


~Saranghaeyo~

19 July 2011

Official Result of Grand Finals Malaysia National Band Compettion ( NATCOMP ) 2011


1. SMK Sultanah Asma - 82.70

2. SMK St. John's Institution - 77.00

3. Kolej Sultan Abdul Hamid - 71.80

4. Sekolah Tun Fatimah - 71.20

5. SMJK Jit Sin - 66.15

6. SMK (P) Methodist - 65.30

7. SMK Tinggi Klang - 60.60

8. SMK Seri Garing - 60.15

9. Pancaragam Pasir Gudang - 57.60

10. SMJK Chung Ling - 56.35


Champion : SMK Sultanah Asma

1st Runner up : SMK St. John 

2nd Runner Up : Kolej Sultan Abdul Hamid


Best Colorguard : SMK Sultanah Asma

Best Drumline : SMK Sultanah Asma

Best Hornline : SMK Sultanah Asma

Best Drum Major : SMK Tinggi Klang



Pemenang ..Pangkor Giveaway..!!!

Dear readers,,


Mesti korang dah tertunggu-tunggu sapa pemenang Pangkor Giveaway :)  Pemenang dipilih dengan menggunakan RANDOM.ORG . Before that saya dan blogger kunangkunang mengucapkan jutaan terima kasih kat peserta-peserta yang sudi join giveaway kitorang ni. InsyaAllah akan ada lagi contest dan giveaway nanti. So jom tengok sapa blogger-blogger yang bertuah tu. Tahniah!!!!




1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang! Sila hantarkan nama penuh dan alamat anda ke email saya di hafizulhakim17@yahoo.com. Pada yang kurang bernasib baik, tunggu giveaway dan contest yang seterusnya nanti dari kami :)




Giveaway:Keychain from Langkawi by lisaafha

This is a giveaway by lisaafha


closing date : 31st July 2011


17 July 2011

..Pangkor Giveaway..


.Giveaway ini sudah ditutup.



Dear readers,,


Entry kali ni saya nak buat satu giveaway. Selalu asek blogger lain je yang buat contest & giveaway. So nak gak try buat. :)  Giveaway ni adalah hasil usahasama saya dan blogger KunangKunang. Memandangkan kami akan berangkat ke Pulau Pangkor,so nak gak hadiahkan something untuk follower yang bertuah. Senang je nak join giveaway ni. Jom tgk syarat-syarat nya.


1. Anda merupakan follower hafizulhakim's blog dan blog kunangkunang.
2. Buat satu entry bertajuk "..Pangkor Giveaway.."
3. Letakkan banner di atas dalam entry anda dan link kan ke entry ini.
4.Tinggalkan link url anda di ruangan komen entry ini.


Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 17 Julai 2011 jam 12 malam. Selamat mencuba!!



08 July 2011

Giveaway FM

This is a contest by Jieda79


Hadiah:
3 keping fridge magnet kepada 3 orang pemenang

Closing date : 20th July 2011



05 July 2011

CONTEST : WATERMARK UNTUK DARKBATMAN

This is a contest by Darkbatman.


Contest kali ni kena buat watermark. Hadiah plak RM100 dan akan di bank in ke akaun pemenang. Tarikh tutup pada 7 Julai 2011. So saya dah design watermark untuk blogger Darkbatman.


klik untuk lebih jelas


Selamat menilai :)