05 August 2011

Misi Ramadan - Popia

Dear readers,
Hari ni dah masuk hari kelima kita puasa. Camne ngn puasa korang? Bila time bulan Ramadan je mesti ramai yang nak buat preparation untuk raya plak. Beli baju raya, langsir raya, kuih raya. So bila time bulan Ramadan je mak aku dah start buat popia untuk siapkan tempahan orang ramai. Awal tahun aritu pun dah ada yang tempah. Mak aku dah lama dah buat bisnes popia mini ni. Berkilo-kilo gak diorang order popia ni tapi kebanyakkannya beli banyak2 pastu jual kat orang lain plak. So cuti sem ni aq ngn akak aku memang dapat puasa sebulan kat umah n kitorang tolong mak buat popia. Banyak woo~ :) 




Rasanya tahun ni lagi banyak dapat order dari tahun lepas. Semua kena siapkan before raya. 


Dalam seminggu ni dah dapat siapkan 30 pack popia. Maknanya dah siap 10 800 batang popia mini :)


Yang ni baru satu bekas popia mini. :) Rasanya cam nak besarkan bisnes ni je pastu leh bukak kilang popia mini then pasarkan kat serata malaysia. Yeah! haha. Selamat berpuasa korang! :)


7 comments:

kimiez said...

chaiyok2...bisnes mmg boleh menyara hidup asalkan rajin n fokus..

Mohammed Faizal said...

huhu...sedap2..ni inti ape bro?

hafizulhakim said...

kimie : InsyaAllah. :)

Faizal : ni inti ikan bilis.he3

anonymous said...

waaa sedap2! tetiba rasa laparkan

hafizulhakim said...

incik anon : aip!! puasapuasa :)

ainina rasidan said...

sedap2.. blh besarkan bisnes ini lagi :)

hafizulhakim said...

nina : InsyaAllah :)