04 September 2011

Char Kuey Teow Paling Sedap

Dear readers, sekejap je rasanya dah seminggu beraya. Esok dah start keje bagi yang bekerja dan dah start kelas bagi yang belajar. Camne raya korang? Hari ni aq ngan family sempat g beraya dua buah rumah kat Sabak Bernam. After g beraya singgah Sungai Besar jap jalan-jalan cari makan. So my family pun singgah kat Restoran Kuala Kurau. Restoran ni memang ramai yang datang makan sini, selalu memang penuh je. So tadi makan nasi ayam ngan tapaw char kuey teow. One of the best food kat sini char kuey teow lah. Memang sedap dan lazat gilergiler :) Kalu tengok tukang masak dia buat char kuey teow ni nampak simple je, campakcampak je dalam kuali tu.haha. Kalau datang Sungai Besar jangan lupa cari char kuey teow ni.


Sedap3. Memang terbaiklah :) Kalau korang nak makan puaspuas better korang beli bungkus bawak balik ye. Kalau korang tapaw, kuantiti lagi banyak.haha. Berdasarkan pemerhatian aku la.


Alamak terrrabiskan plak. :) So nanti jangan lupa singgah Restoran Kuala Kurau. Kat  bawah ni ada alamat restoran ni. Kalau tak tau gak, tanya je orang2 kat Sungai Besar.

RESTORAN KUALA KURAU, 
T/A MEDAN SUNGAI BESAR, 
JLN BUNGA SELATAN, 
45300 SG. BESAR, 
SELANGOR DARUL EHSAN.

7 comments:

ainina rasidan said...

boleh pula terhabiskan haha

izwannizam said...

damn!all time fav ni...jauh gak nak pi sabak bernam dari shah alam ni.dulu selalu gak port dekat dataran shah alam semata2 nak sebat char kuey teow ni..

hafizulhakim said...

nina : x sedar dah abes.wakaka :)

izwannizam : dekat je kalau nak dtg dari shah alam. :) rugi x rasa.he3

Anyyss Shuhaimi said...

terliur la pulak. haha!

Maicher said...

wahlah! banyak kali repeat perkataan sedap tuh. agaknya sangat sedap la kot kuey teow tuh.

InsyaAllah kalau jumpa restoran ni nak tryy. hehe

^^

hafizulhakim said...

anyyss : jom pekena char kuey teow :)

maicher : betol2 kaw! he3

Eyriqazz said...

nyam3..dah lama tak pekena char keow teow

jemput join Contest Design Banner Eyriqazz.Com

http://www.eyriqazz.com/2011/09/contest-design-banner-eyriqazzcom.html