20 October 2011

Jalan-Jalan Cari Makan

Dear readers, dah seminggu tak update blog ni. Selalu banyak je idea tapi bila nak update je cam xde mood nak update.huhu. Anyway, minggu ni cam banyak je kerja n cam banyak je kena fikir. Nasib baik satu-satu benda dah siap tinggal jawab test je minggu depan. Nasib baik ada cik akak ni teman kita g jalan2. Minggu ni rasanya tema jalan-jalan cari makan kot. Ahad lepas kitorang g seksyen 7 nak cari nasi beriani. So singgah makan kat JM Bariani House. Masa datang memang xda orang pn.huhu Kat sini harga dia mahal sikit. Kitorang order nasi beriani ayam ngn nasi beriani daging. Rasa dia boleh bolehla n nasi dia x banyak.huhu. 



Lepas abes makan ingat nak terus balik, tapi tunggu bas x sampai2. Bas rapid kat seksyen 7 ni memang jarang ada weekend2 ni. Tiba-tiba rasa cam nak pergi SACC Mall, so kitorang naik teksi g SACC. *sila rancang perjalanan anda :)  So sampai2 kat sana cik akak nak g mph beli buku n kamus. Pastu ingat nak jalan2 jap terus balik, tiba2 hujan plak. So kitorang pusing2 sacc sambil observe rakyat Malaysia yang macam2 gaya ni.haha. :) Then kitorang pegi PKNS plak coz tiba2 rasa nak makan kat Satay Kajang Haji Samuri. Kat situ order satay ayam, daging ngn satay perut + nasi goreng pattaya. Harga pn biasa2 je. Yang sedap kuah kacang dia, lagi sedap bila makan ngn nasi :) 

* pinjam dari beebsz

After makan satay, kitorang terus tunggu bas nak balik uitm. Kenyang giler, nasib masa balik tu x singgah foodcourt seksyen 2.he3 :) Sebenarnya masa balik tu ingat nak makan ais oyen kat seksyen 2. Ada orang tu ngidam katanya. *kitorang makan banyak tol  :) . Tapi sebab dh kenyang aritu, so kitorang g cari ais oyen tu semalam. Mesti korang xtau kan ais oyen tu camne. Ais oyen tu campuran buah-buahan ngn santan ngn ais kalau x silap. Tapi memang sedap giler, 1st time makan. Harga semangkuk RM2.50. Pas pekena ais oyen, kitorang g kfc plak try KFC TomYum Crunch. *melantak lagi.he3. So memang hidangan sepinggan lengkap lah semalam. Puas hati :)

.ais oyen.


Yummy yummy!! ada can buat rancangan jalan jalan cari makan ni :)


5 comments:

ainina rasidan said...

hamboi.. haha..makan sedunia minggu ni kot.. hee..sejak bila jd kakak awak haaaa.. :)

aimie amalina said...

maaaaakkk aiiiii
sume sodap aihhhhhh

Qaseh Izana said...

waaaa! sedap ^_^

Eena Arrina said...

hermmm..waaaaauuuu :P sedapppnye makanan :P pemain clarinet lalu komen sini jap :) salam kenalan.

Papa-NtiQ said...

Saya baru jer upload pics masa gi makan kat satay hj samuri di shah alam ari tu. ok laaaa tak der la special sangat hanya kuah dan sambal dia lain dari yg lain.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan hehe. Saya review restoren2 yg penah saya singgah terutama di area JOHOR...maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ bebanyak!!