27 October 2011

ÆON Bukit Tinggi Shopping Centre

Dear readers,,
Sape dok Klang or Shah Alam mesti penah pegi ÆON Bukit Tinggi kan? Semalam aq ngn akak2 aq g sana memandangkan hari cuti sempena Deepavali. Pagi kol 10.30 akak aq @kunangkunang amek aq kat uitm ni pastu g amek akak aq lagi sorang kat stesen bas Klang then terus g sana. So semalam kitorang tgk movie Real Steel :) Movie ni sangat best! + panggung wayang yang selesa = sangat layan. :) 



" Filem ini mengisahkan perhubungan antara dua beranak iaitu ayah dan anak lelaki yang terpisah sejak anak kecil. Max yang kematian ibu, dibenarkan berjumpa dalam satu masa yang cukup singkat bersama ayahnya yang pernah menjadi peninju ternama dan dalam masa sama taksub dengan dunia tinju robot sehingga mencinta robot sendiri. Minat yang mendalam itu tidak pernah memberikan hasil apabila robot ciptaannya yang ditugaskan memenangi pertandingan tinju tidak memulangkan hasil sehinggalah pada satu malam, ketika mahu mencuri bahagian robot yang pernah kalah di ruang tinju di sebuah lokasi terpencil, Max menemui robot, bernama Atom yang hampir tertanam di dalam tanah. Max tidak menghiraukan larangan ayahnya membawa pulang robot dari generasi lama itu yang mempunyai kepandaian mengimbas perlakuan pemiliknya. Selepas diperbaiki, robot Atom masih berfungsi tetapi kehebatan diperkecil-kecilkan Charlie yang menganggap robot Atom sekadar robot yang digunakan untuk eksperimen semata-mata. " - informasi.my-



Dakota Goyo and Hugh Jackman Star in Real Steel
Hugh Jackman and Dakota Goyo

Before tgk movie tu kitorang g makan2 jap, so semalam singgah kat The Chicken Rice Shop.   Kitorang amek triple feast untuk tiga orang makan. Satu set tu ada 9 hidangan termasuk air and korang boleh pilih hidangan apa yang korang nak :) . Harga pn okay bawah RM50. Paling best dia punya kerabu mangga. Sedap giler! Kalau nak tau lagi leh pergi kat website The Chicken Rice Shop :)





After tengok movie kitorang jalan-jalan jap p shopping :) Banyak sale kat sana, lagi2 sekarang dah nak akhir tahun kan. Nanti mesti ada year-end sale. So aq ada beli baju, akak aq beli jeans ngan kasut. Then dalam kol 6 kitorang balik. Masa balik tu singgah plak kat Pak Li Kopitiam kat Seksyen 7 p dinner jap. Kat sini pn makanan dia best2. Lebih kurang cam Oldtown White Coffee. Untuk dinner aq order nasi lemak rendang ayam n chocolate ais.haha :) akak aq plak order teh ais ceylon ngn katong laksa. Sedapsedapsedap! Harga pn okay. Semalam memang ramai giler orang n jauh beza nak dibandingkan ngan oldtown.huhu. Apa2pun memang terbaik! :)

katong laksa


Perasan tak apa yang pelik ngan nasi lemak ni??

8 comments:

Ekmi Rabat said...

saya pun dh tgk Real Steel tu. comey sgt anak dia, tp tgk citer robot pn nak touching. hehe

hafizulhakim said...

ekmi : best kan :) robot tu mcm faham apa yg max tu rasa kan.he

NAZRUL AZAT said...

fuyooo... silelah belanja saye ye :-)

KuNanGKuNanG said...

mmg best kan..rase nak bersorak gak dalam panggung tu..hahaha.lain kali kite gi lg k...:)

hafizulhakim said...

nazrul azat : jom2 makan2.he3

along : nnt tgk movie lain lak :)

BlueiceButterfly said...

~ape erk yang pelik ngn nasi lemak tue?

Rozuan Ismail said...

ada yang pelik ke ngan nasi lemak tuh?huhu

hafizulhakim said...

blueice & rozuan : ada yang pelik. cer cari cer cari.he3. cer tgk sekitar nasi lemak tu :)