31 October 2011

Restoran Wong Solo - Jalan Jalan Cari Makan

Dear readers,,
Suka tak makan kat restoran bertemakan ayam penyet? Petang tadi aku, nabil, ayie ngn fakrul g singgah Restoran Wong Solo kat Seksyen 7 Shah Alam. After frust ngn test tort petang td, kitorang terus g makan kat sana. Lately petang2 selalu hujan kan, petang tadi memang lebat giler r nasib baik sempat sampai kedai tu baru hujan lebat. Restoran ni area2 belakang jakel, depan restoran ikan bakar bubu. Sebenarnya restoran ni asal dari Indonesia, so makanan-makanan dia haruslah citarasa indonesia kan. Kalau nak tau pasal restoran ni boleh g kat website Ayam Bakar Wong Solo.


* pinjam dari GhostWriter

Untuk pengetahuan korang, rancangan Jalan-Jalan Cari Makan TV3 tu pun da pernah datang restoran ni. Cer tengok kat gambar atas tu. Harga2 makanan plak kira okayla kot. Korang boleh gak order ikut set contohnya kalau korang datang ngn family. So rasanya jimat sikit lah. Petang tadi kitorang order set ayam bakar ngan gadogado. 



Happy Dinner :)

4 comments:

BlueiceButterfly said...

~sedapnyer..hehe :)

sumaiyah mokhtar said...

ayam penyet ni mane2 pn sedap kn. uhhhh lapa suda :)

wanie wonek said...

sambal dia terbaik bro. tak dpt kat restoran ayam penyet lain

KuNanGKuNanG said...

sedapnye..nak rase gak...