02 January 2012

Pertandingan Tiru Gaya Artis Anugerah Juara Lagu 1986 - 2010 : Jom Undi!!!!


Dear readers,,
Pernah dengar tak pasal pertandingan ni? Pertandingan Tiru Gaya Artis Anugerah Juara Lagu. Bagi aku pertandingan ni sangat menarik sebab kita kena tiru gaya artis waktu diorang perform masa Anugerah Juara Lagu. Rakyat Malaysia ni kreatif gak rupanya. Ada peserta yang tiru sebijik macam artis daripada pakaian,bahasa badan, aksesori, rambut, penari dan macam2 lagi. Kalau korang tengah tension ke, aku suggest korang tgk la video2 diorang,,sangat kreatif dan kelakar. Cikgu Shida yang teror miming art tu pun masuk gak pertandingan ni. 

Cikgu Shida

Pertandingan ni dah pun ditutup sebenarnya, so kalau nak masuk tggu tahun depan plak. Tapi bermula hari ni 2 Januari 2012 sampai 20 Januari 2012 korang boleh saksikan video2 para peserta dan silalah mengundi utnuk diorang. Ramai gak yang gempak2 bab tiru2 artis ni.he3 :) Cara paling senang dan mudah untuk korang mengundi :

1. Korang g kat website Pertandingan Tiru Gaya Artis
2. Cer korang tgk video2 peserta.
3. Klik "undi" kat bawah video pilihan korang.

Senang kan? korang pun boleh undi seberapa banyak kali korang nak undi, manalah tau ada kawan2 korang yang join pertandingan ni. Hadiah dia plak RM5000, untung gak tu kalau dapat :)

Tiru Dato Siti

Tiru Nurul n Ajai

Tiru Francisca Peter, yang ni serius sama.

Sebanyak 10 video terbaik telah dipilih dan sekarang tugas korang korang untuk undi video mana menjadi pilihan korang. Selamat mengundi :)