07 June 2014

Temuduga Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Salam readers,

Dah lama sangat tak update blog ni. Kali ni aku nak cerita pasal pengalaman temuduga Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17. Sekarang memang tengah cari kerja, so mana-mana dapat panggilan temuduga kita rembat je dulu. Okay, secara rasminya aku dah pergi inteview jawatan pembantu tadbir ni under Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) 2 Jun aritu. Tempat interview kat Pusat Temuduga SPA Jalan Cenderasari, Kuala Lumpur. Bagi sapa yang tak tahu, pusat temuduga ni dekat sangat dengan kompleks Dayabumi. On je GPS mesti dapat cari. Kalau ikut surat, aku interview pukul 2.50 petang. Tapi datang awal lah lagi bagus kan, so kol 2 lebih dah sampai sana dengan abang aku. Pastu terus naik tingkat 2 dan terus daftar. Hari tu memang tak ramai orang. Adela dalam 8, 9 orang je, bilik interview plak ada 4. Sementara duduk2 tunggu giliran tu bolehla baca2 nota skit.

Okay nak citer pasal masa interview plak. Panel aritu dua orang je dan dua2 lelaki. Sorang nama Shahhedan Jaafar dan lagi sorang tak tahu nama dia siapa. Aritu tak banyak sangat diorang tanya tapi aku plak yang banyak tanya masa akhir interview tu. Basically antara soalan panel camni :

- Ceritakan mengenai diri anda, nama dan latar belakang. ( pastu adela dia tanya pasal study mana, amek apa...)
- Ceritakan pengalaman kerja.
- Siapa Ketua Setiausaha Negara.
- Sebutkan Rukun Negara
- Kaitkan Rukun Negara yang ke4 dengan jawatan ini.
- Kenapa ada pekerja yang melanggar undang2
- Apa itu integriti dan akauntabiliti
- Untuk preparation interview jawatan ni, apa yang anda baca/study.

Macam banyak pulak kan soalan diorang. Yang penting korang jawab jelah dengan seikhlas hati korang. Better jujur la, kalau xtau jawapan cakap je maaf korang tak pasti tp korang usaha la bagi jawapan gak. Jangan tak jawab lak. At least ada effort korang nak jawab. Then jangan jangan jangan jadi takut masa interview. Duduk elok2 ye. Jawapan kasi tegas skit dan be confident. Panel2 ni mata diorang sangat tajam dan diorang ada "sixth sense". Diorang leh tau klu korang tak prepare untuk interview dan diorang tau klu korang taknak pun jawatan tu. Tenang2kanlah diri dan jgn gugup. Korang layan je apa panel tu tanya. Kalau diorang psiko korang, korang psiko panel2 tu balik.hahaha. Jangan cepat down kalau diorang cakap apa2.

Apapun goodluck untuk korang yang akan pergi temuduga jawatan ni. Panel tu kata ada 27 ribu calon yang layak temuduga. Soalan ketiga dan keempat tu penting tu, especially soalan no 3.

214 comments:

1 – 200 of 214   Newer›   Newest»
Farhana Nazwin said...

hai assalamualaikum! thanks for sharing! lusa i got an interview juga. huhu

hafizulhakim said...

Farhana Nazwin, welcome and goodluck nnt :)

detektif said...

salam..sy nak tnya kena serta kn degree jugak ka??atau x payah langsung...cuma spm sj?

Anonymous said...

masa interview tu kena speaking x?

mira said...

xde soalan berkaitan current issue ke?

hafizulhakim said...

detektif, terpulang lah rasanya. tapi untuk jawatan ni memang panel tu kata dia tengok keputusan spm saja. better bawak je semua. klu dia tya nnt bagitaulah. dan lagi satu, kalau tak silap, bilik utk temuduga akan diasingkan ikut sape yang spm saja n sape yang ada diploma or degree. sebab masa saya daftar haritu dia tanya ada diploma ke tak.

hafizulhakim said...

mira, waktu saya interview aritu panel xda tanya pasal current issue. tp itu semua depends kat panel la. better prepare je :)

ftynnnnibrahim said...

Salam, time interview speaking ke ckp melayu je ? Resume cmne plak ea .. ☺

ftynnnnibrahim said...

Salam, time interview speaking ke ckp bm je ? Resume mcm mne plak ea .. ☺

hafizulhakim said...

ftynnnibrahim, time interview aritu bahasa melayu. resume buat simple je. ada banyak gak contoh2 kat google :)

ftynnnnibrahim said...

Ohh, orite. Thanks ☺

Anonymous said...

rasa2 bila result keluar ek

hafizulhakim said...

anonymous, klu ikut tarikh yg spa bagi, result kuar 28/7.

Anonymous said...

panel penemuduga tu dr jabatan mane ye?? sy dpt jgk iv ni..tp dkt surat die tulis lembaga kesihatan malaysia..so kirenye org kementerian kesihatan la ek yg iv??

Anonymous said...

agak2 sorg bape minit ek iv??

shaqeera said...

salam, esok sy ad intrview kt tmpat yg same ng admin, sy ad degree, bru je ingt xnk bgtau ad deg, tp mmg panel dh tau la kan kite ni ad deg or spm je?
siap asingkan lg bilik..btul ke?

hafizulhakim said...

anon, x pasti lah panel tu dari jabatan mana. hehe.

bape minit tu depends kat panel lah. lebih kurang 10-15 minit kot.

hafizulhakim said...

shaqeera, rasanya diorg dah tau. tp terpulang kat kita nak bgtau ke tak.
pasal pengasingan bilik tu pada agakkan saya lah, tp xpasti betul atau tak. Masa daftar aritu urusetia tu tanya saya ada diploma ke. mcm tu lah.

shaqeera said...

sory bertanya lg, awk aritu ad deg/dip? awk bgtau ke? awk letak skali ke sijil2 ipta? mse urusetia tu tnye, diorng mmg dh ad list nme sape yg ad dip/deg?

hafizulhakim said...

shaqeera, sy ada degree. sijil saya bawak. list nama tu xtaula. tp jangan risau, panel tu kata diorg xkan tgk degree kita, diorg nak tgk result spm :)

shaqeera said...

klu mcm tu lega la sy..at least bleh terus trg, xde rse bslh..skurng2 nya diorng bg peluang tuk deg holder try nasib, sbb kdg2 bile diorng tau ad deg, terus reject. thks for sharing ye awk..wish me luck 4 tmrow :-)

hafizulhakim said...

sama2. goodluck!

marhaen said...

salam. diorg tak tanya awak ke ada deg tp pohon jawatan spm? selalunya siapa yg ada deg, diorg akan tanya mcm tu.

kat surat awk dpt kmenterian/jabatan mana?

marhaen said...

salam, diorg xtanya awk ke knp ada deg tp still pohon jwatan spm? selalunya diorg tya mcm tu. huhu

kat surat tu tulis awk dpt kmenterian/jbatan mana?

miss said...

salam...nak tanye...seeloknye,soalan ape yg patot kite tanye pada interviewer tu ye?

hafizulhakim said...

marhaen, memang diorg tya pun. hehe. lagipun start 2012, SPA memang bagi lulusan ijazah untuk mohon jawatan gred 17.

kat surat klu x silap ada kementerian kesihatan ngn pelbagai jabatan.

hafizulhakim said...

miss, soalan tu tanya je apa yg kita nak tanya kot..selalu orang tanya bila boleh dpt result interview.

azhar ismail said...

9/6 aku interview ni, satu soalan pun tak ada pasal jawatan ni, mostly cakap pasal diri sendiri, ketepatan masa, interviewer tu bercerita tentang diri dia, lama gak aku dalam tu dalam 45 minit,btw result memang keluar 28/7 eh?

hafizulhakim said...

azhar, lamanya..huhu. kalau ikut surat dia tulis result 28/7.

azhar ismail said...

Hehe itu la pasal, lama kot... Tapi dia memang tak tanya pasal jawatan tu sebab dia kata for sure aku dah well prepared.. Lama lagi la nak tunggu ahahha

Radiah Subadi said...

Last last week spa called me to faks my sijil. Awk pon kena gak cmtu ke?

Radiah Subadi said...

Last last week spa called me to faks my sijil. Awk kne cmtu jgk ke?

hafizulhakim said...

Radiah, xda pulak spa minta faks sijil.

Radiah Subadi said...

Yeke? Hm pelik ni.

azhar ismail said...

Eh, 28 haribulan tu kan cuti umum sebab raya, result memang keluar hari raya tu jugak ke???

azhar ismail said...

Result memang keluar 28/7??? Haritu kan hari raya, result still keluar hari yg sama??

hafizulhakim said...

Result akan keluar kat website dlu. Then baru surat arahan lapor diri akan sampai kat umah. Maybe diorg boleh set awal2 mcm blog kan ada autopost. Taktau la sistem spa mcm mana. haha. 28/7 tu apa yang tertulis kat surat interview aritu la. taktaula kalau ada perubahan tarikh ke. Apapun boleh contact direct ke SPA. tq :)

anita said...

result sah kluar

azhar ismail said...

Result dah keluar, so macam mana?? Dapat???

naitty_mpo said...

result dah keluar..korg dpt tak?

hafizulhakim said...

Okay result dah kuar arini :) email pun dah dpt kan. Statistik pun dah boleh tgk. Tahniah bagi yang berjaya dan pada calon simpanan! :)

azhar ismail said...

Kan calon simpanan tu ramai, bila akan diserap eh?

hafizulhakim said...

yang tu kena tanya SPA tu :)

Norsharlinda said...

salam, nak tanya untuk soalan 5,6 dan 7 tu, awak jawab ape ye?

hafizulhakim said...

norsharlinda,

soalan 5, saya jawab general idea dia lebih kurang " setiap pekerjaan ada garis panduan dan undang2 dia sendiri, mesti ikut undang2 "

soalan 6, saya jawab general idea dia lebih kurang " kepatuhan kepada undang2 bergantung kepada penilaian masing2, bergantung kepada diri sendiri " lain orang lain pegangan dan pendapat.

soalan 7, saya jawab general idea dia lebih kurang " integriti tu konsep dia jujur, amanah...explain skit. akauntabiliti tu berkaitan sifat tanggungjawab...explain skit."

tq :)

naitty_mpo said...

Ada sesiapa yg dapat tak?

areen said...

Alhamdulillah dpt

areen said...
This comment has been removed by the author.
areen said...
This comment has been removed by the author.
areen said...
This comment has been removed by the author.
areen said...
This comment has been removed by the author.
areen said...

Result dh kluar kn

naitty_mpo said...

Awak dah dapat surat perlantikan ke?

naitty_mpo said...

Awk dah dpt surat perlantikan ke?

FIRDAUS RAMLI said...

Alhamdulilah sy calon simpanan jew..biasa di serap x yew?hehe
yg berjaya bila lapor diri?

areen said...

Blm smpai surat lg..

hafizulhakim said...

Tahniah korang yang berjaya! Nantikan surat lapor diri. Selamat Hari Raya :)

Zulraime Omar said...

biasanya calon simpanan comfirm akan diserap.. tapi kene tunggu la turn (ranking)..

Zulraime Omar said...

sesiapa yg dapat result sebagai calon simpanan tu saya ucapkan tahniah kerana berjaya menjejakkan kaki sebagai penjawat awam.. calon simpanan tu memang comfirm dapat tapi kene ikut giliran (ranking).. jangan tukar2 nombor telepon pulak lepas ni.. biasanya jpa akan call kita..

naitty_mpo said...

Awk area mana?

FareL@NSD said...

Alhamdulilah.. saya pn dpt.. skrg nie masih menunggu surat lantikan rasmi drp pihak SPA.. klu yang masih blum berjaya, teruskn berusaha dan Insha Allah rezeki pasti akn jadi milik kita.. perbanyakkan berdoa..

areen said...

Sy kota bharu Kelantan..awk dpt gak ke? Tahniah sape yg brjaya

naitty_mpo said...

Sy area kk sabah..tahniah ye awk :)

naitty_mpo said...

Congrats.. :D

nurul hazirah said...

salam... sy dah baca comment2 awk2 semua... alhmdulillah sy berjaya masuk sebagai penjawat awam.. tpi boleh sy tnye bila ye surat lapor diri akn dikeluarkan.. soalnye sy dpt maklumat melalui email sy.. kena tunggu surat rasmi.. tpi agk2 bila smpai ye.. sbb skunk sy masih bekerja kena letak notis berhenti sebulan.. takut surat lapor diri lambat smpai then tarikhnye xsmpai sebulan notis... boleh terangkan x.. #Terimakasih ...

nurul hazirah said...

salam... sy dah baca comment2 awk2 semua... alhmdulillah sy berjaya masuk sebagai penjawat awam.. tpi boleh sy tnye bila ye surat lapor diri akn dikeluarkan.. soalnye sy dpt maklumat melalui email sy.. kena tunggu surat rasmi.. tpi agk2 bila smpai ye.. sbb skunk sy masih bekerja kena letak notis berhenti sebulan.. takut surat lapor diri lambat smpai then tarikhnye xsmpai sebulan notis... boleh terangkan x.. #Terimakasih ...

Anonymous said...

alhamdulillah..sy pn dpt..sape2 yg ada info psl offer letter n lapor diri kongsi2 kt cni ek

areen said...
This comment has been removed by the author.
areen said...

Surat xsmpai lg..nti info2 ye kwn2

Mohd Hadis said...

ade sape22 da dapat surat lapor diri?

Mohd Hadis said...

ade sape2 dapat surat lapor diri?

Mohd Hisham said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Hisham said...

Saya calon simpanan..pastu cek lepas raya bertukar simpanan lantikan..minggu ni cek pulak bertukar jadi lantikan tetap..ada sapa2 tau tak status mcm ni?

naitty_mpo said...

Maknanya awk dah berjaya..congrats ya

naitty_mpo said...

Still waiting..huhu

FareL@NSD said...

Tahniah utk awk jugaa.. : )

Mohd Hisham said...

Alhamdulillah..tunggu surat tawaran..
Status awak mcmn naitty_mpo?

Anonymous said...

ada sape2 yg dpt under jpa?

Anonymous said...

ada sape2 yang dapat under jpa

areen said...

Sy under JPA..msh mnggu srt..yg lain cm net?

Anonymous said...

masih menunggu surat gak..

naitty_mpo said...

Sy memang dapat Lantikan Tetap dari awal result keluar..

naitty_mpo said...

Sy juga under JPA & masih menunggu surat..

FareL@NSD said...

Ade sape2 yg dah dpt surat drp pihak JPA?? Sy da terima tgh hari td.. Lapor diri pd 22/9 di Jbtn Perdana Menteri, P.Jaya..

Mohd Hisham said...

Alhamdulillah dah dapt surat tawaran drpd spa..tunggu surat lapor diri plak dari kementerian kesihatan

areen said...

Surat dh smpai..masa tuk sibukkn dri isi borg..thniah ye kwn2 yg mana dpt

Anonymous said...

alhamdulillah sy pn dh dpt surat dri jpa..

naitty_mpo said...

Awak lapor diri kat mana nanti?

areen said...

Sy lapor diri kt Pjbt JPA putrajaya 22/9..awk lapor dri kt mana?

Anonymous said...

saya pun dah dapt..jd boleh ke kalo kita tubuhkan satu group bagi intake SPA 2014 bagi sesi ini ..jd kita semua boleh kongsi info kan..ape kata admin?

naitty_mpo said...

Samalah dengan sy..jumpa kat sana nanti..

Anonymous said...

alhamdulillah..taniah semua..sy pun salah seorang yang dapt jawatan tersebut dan lapur diri pada 22/9 ini..Jd saya mencadangkan,kita membuka satu group di fb bg berkongsi info2 yg kita perolehi..ke cm ne admin?

Anonymous said...

alhamdulillah..taniah semua..sy pun salah seorang yang dapt jawatan tersebut dan lapur diri pada 22/9 ini..Jd saya mencadangkan,kita membuka satu group di fb bg berkongsi info2 yg kita perolehi..ke cm ne admin?

Anonymous said...

alhamdulillah..taniah semua..sy pun salah seorang yang dapt jawatan tersebut dan lapur diri pada 22/9 ini..Jd saya mencadangkan,kita membuka satu group di fb bg berkongsi info2 yg kita perolehi..ke cm ne admin?

mamat izzat said...

alhamdulillah..taniah semua..sy pun salah seorang yang dapt jawatan tersebut dan lapur diri pada 22/9 ini..Jd saya mencadangkan,kita membuka satu group di fb bg berkongsi info2 yg kita perolehi..ke cm ne admin?

Makluk Tuhan said...

lhamdulillah..taniah semua..sy pun salah seorang yang dapt jawatan tersebut dan lapur diri pada 22/9 ini..Jd saya mencadangkan,kita membuka satu group di fb bg berkongsi info2 yg kita perolehi..ke cm ne admin?

Makluk Tuhan said...

pape hal.add fb ny ya kwn2..
https://www.facebook.com/mamat.a.izzat
bnyk betol nk tnya ny..

naitty_mpo said...

Add me on fb
facebook.com/pnaitty

Anonymous said...

Hi..nak tanya yang dapat under Kementerian Kesihatan Malaysia tu dah dapat surat lapor diri ke??

Anonymous said...

Hmm yang medical check up tu kena wat kat hospital krjaan ke blh jg kat klinik swasta?

Anonymous said...

Assalammualaikum.saya dari sarawak...saya tengah menunggu surat tawaran n mlpor diri dari jpa.sampai sekarang belum sampai lagi..

areen said...

OK jmpa kt sna naitty_mpo..mcm mana la kita nk knl kn bla dh smpai sna..

Mohd Hisham said...

Saya belum dapat lagi surat dari kkm..cuma baru dpt surat pelantikan dari spa..

Nur Diyana Zaki said...

areen sy pon dr kota bharu jgak n undr jpa jgak... nk tnya mang surat pnemptan akn dberi pd hari lpor dri?? 22/9 hnya skdar lpor dri?

shela michael said...

Jd calon simpanan xda expire date ker

Anonymous said...

Hisham kamu dari mana? saya dr sabah. Saya pn baru dpt surat pelantikan dari spa..kkm blm dpt lagi.

Mohd Hisham said...

Saya dari kedah..ya surat dr kkm belum dpt lagi..awak x try call kkm ke tanya bila kita lapor diri?

Anonymous said...

Saya tiada call kkm..kmu pula?

Anonymous said...

lamenyeee surat dari kkm nak sampai..

Anonymous said...

Sy dh dapat surat utk lapor diri.. Lapor diri 22/9/14 @ jabatan perdana menteri putrajaya.. ;)

Mohd Hisham said...

ada call diorg ckp maybe hjg bln 9 atau awal bulan 10 lapor diri..

Anonymous said...

lama lgi rupanya..blh truskn dgn kja skrg..hehe

Anonymous said...

sy pgwai sdg bkhdmat pmbntu prwtan kshatan gred U11,jwtan yg guna PMR..sy pn de dgree batch 2008..hr tu intrview kt ptrjya 26 jun..jwtan pmbntu tdbir ni dh kerap sgt sy g intrview,so mmg dpt jgka soalan cmna..siap dscuss ngn husband soalan wjib biasa d tnya..hehe
g hr tu sy prgnant 8bln,skg tgh cuti bsalin..
rsult tmuduga 28julai - calon simpanan..huhu sedih sbb ada 1000 calon smpnan tp ttiba dpt surat dr SPA dgn no.rujukn surat sy calon smpnan yg ke 138..mmg rzki baby lah kali ni..skg tgh tggu surat dr kkm..emel sy atul_utm@yahoo.com

tp ttiba dpt surat

Anonymous said...

ada ke yg dah dpt surat lapor dri dr kkm?

areen said...

Hi diyana..kota bharu kt ner?..xpasti la cm ner tu diyana..

Anonymous said...

rmai yg xdpt lg bila bca sni..hr tu sy de call kkm kta mreka dlm proses..jgn la lmbt sgt..byk bnda kna pkir..

Nur Diyana Zaki said...

saya lapor diri 22/9 ni.. under JPA.. Law nk share apa2 maklumat atau igin bertemu atau apa2 je, ini twitter sy https://twitter.com/ChaeRaXX1Lover
atau fb https://www.facebook.com/appledanlemon

naitty_mpo said...

Ada tak sesiapa dari Sabah yg dpt under JPA? Takde teman nak lapor diri kat Putrajaya.. :((

Anonymous said...

sy dr sabah tp under kkm..hmm itulah jgnlh lmbt sgt. medical check up dokumen smua sdh disediakan tngl tnggu surat lapor dri dr kkm jak lgi. hrp2lh tdk lma lgi surat akan sampai.

Anonymous said...

dh lapor dri kt kkm nnt br tau pnmpatan ya?..sapa2 yg under kkm dh dpt surat inform ya..jwtan sy dlu pn kkm hntr surat smggu lbih sblm trikh lpor dri..nsib jbtan bg plihan dua tarikh lapor dri..hrp kali ni cpt la..pling lmbt pn biarla mggu dpn kr..

safwan pue said...

Salam.sy pun.dpt calon simpanan ptpo yg kkm.da call smlm kkm btau lapor diri mgu dpn.tp surat lapor diri xsampai lg.haiya.notis brenti kje xbuat lg ni.

Anonymous said...

Salam. Sy dr Kedah. Tgh tggu Surat lapor diri kkm jgk..

Anonymous said...

ade sape2 da dpt surat dr kkm x...

Anonymous said...

suami sy pun dpt ptpo under kkm.. dia kol kkm td tnya bila lapor diri.. diorg kata next week 17/9..dah la kena hntr notis.. nasib seminggu.huhu.. tp surat dr kkm xdpt lg.. dia lapor diri kat jabatan kesihatan negeri sabah.. kawan2 yg under kkm cuba la kol tnya ttg tarikh lapor diri..

Anonymous said...

Sy pn dpt under kkm
Dh byk Kali call line busy je
Surat pn xdpt lg.

Anonymous said...

sape2 dah kol kkm yer? diorg kate 17hb lapor diri.. tp surat xde lagi..

safwan pue said...

td da call kkm tanye surat bila dpt.dorg ckp da post ari selasa guna post laju.tp org kkm tu offer nk tlg semak sy kne lapor diri mane.skali dpt Putrajaya plak,kne lapor diri 17/9/2014.lpas tu bru tau posting kt mane2 seme.hhmm..sy dari klate

safwan pue said...

td call kkm dia ckp da post surat ari slasa lg guna pos laju.da tu mana suratnya..haisshh..hehe.td kerani kkm tu tlg buat semakan sy dpt lapor diri mane.Putrajaya la plak kene pegi..jauh tu..lapor diri 17/9/2014

Anonymous said...

sy dr kl..call kkm dorg bgtau pnmpatan skali ye..lpor dr d jkn sabah,awk mmg tggl d sabah kr?..sy dr kL pn msih xdpt surat lg..dr smngat mnunggu jd smakin rsau lak..

Anonymous said...

hi kamu di sabah area mana? sy pn under kkm jg n org sabah bah tp smpi skrg mc blm dpt surat dr kkm..huhu

Anonymous said...

kna call kkm ye kwn2 klo nk tau kn lapor dri kt mn..klo tgu surat myb next week br dpt

Anonymous said...

sy dah call kkm..sy lpor dri 17/9 gk kt jkwp,pnmpatan sbnar akn d bgtau kt stu nnt..sy tnya klu xdpt surat cmna, dia kta dtg je sbb salinan srt ada ngn dorg dh..sapa2 yg xdpt srt tu call je nombor ni 0388832769/ 0388832768 mnta cek nama korg lpor dri kt mna..

Anonymous said...

saya da dpt surat lapor diri

Anonymous said...

Ada sesape x dpt lapor diri kat HKL 17/9 ni...

Anonymous said...

Selalunya bila di sistem dah tukar ke lantikan tetap kebiasaannya berapa lama ek tempoh menunggu untuk surat lapor diri???

Zulraime Omar said...

setahun rasanya kot.. tapi memang comfirm dapat la..

Zulraime Omar said...

dalam mase setahun kot.. memang akan dipanggil pon, cuma tunggu je..

Anonymous said...

Salam..hai kakak2 n abg2 smua... Nk tnye...brape lame ek tempoh menunggu surat tawaran rasmi dri jbatan spa n surat arahan lapor diri akn kite dpt? Hehe

Anonymous said...

Sy pon ngah tgu surat...xtw bp lame..dari 14 jan status permohonan dah tukar lantikan tetap...

Liz Vov said...

hai.. ada sesiapa yang lapor diri di pusat latihan polis kl 23/02/2015 utk jwtn ptpo? saya dpt under pdrm.. saya dri kk.. takut xda teman..huhu :-(

Anonymous said...

Liz vov, saya pun lapor diri di pulapol kl 23 ne ptpo under pdrm. Nk tanya dlm spa tu, dia tulis awak calon sabah ka?

Anonymous said...

Hi liz vov, sy pun lapor diru kat pulapol kl 23/2/15 utk jwtn ptpo.. Under pdrm.. sy dri sarawak.

mohd nor azinan mohd marzuki said...

Saya status tukar pada 9/2..last week ada jpa kol mntak alamat..smpai hari ni blum dpt surat..

mohd nor azinan mohd marzuki said...

Lama xnak dapat surat lepas tau result? saya dari 9/2 smpai skrg blum dpt surat..

mohd nor azinan mohd marzuki said...

Salam..

amirol halim said...

saya lapor diri uder JPA 9/3 ni di putrajaya

Anonymous said...

saya lapor diri under JPA 9/3 ni di putrajaya

Anonymous said...

saya lapor diri under JPA 9/3 ni di putrajaya

Anonymous said...

saya lapor diri under JPA 9/3 ni di putrajaya

Anonymous said...

saya lapor diri under JPA 9/3 ni di putrajaya

Anonymous said...

saya lapor diri under JPA 9/3 ni di putrajaya

Ladyany Hussin said...

Ada x yg dpt pembantu s/usaha pej?JPA da kol tp still x dpt surat lg

Anonymous said...

Masih lg menunggu surat tawaran.. memang ambil masa yg lama ke ? Dah la tgh menunggu hari utk bersalin.. jawapan dlm portal SPA pd 24/1/2015.. sekarang menunggu surat tawaran je..

Anonymous said...

Jawatan ape? Bila awak temuduga ye? Saya masih menunggu surat tawaran..

Exam Online N17 said...

3 April nanti akan ada satu peperiksaan online N17, siapa dipanggil menduduki exam tersebut?

Saya ada sediakan beberapa artikel tentangnya.

Anonymous said...

Tahniah kpd yg bjaya..mohon share tips msa iv..1st time iv pt po..

Anonymous said...

alhamdulillah lulus ujian on9..if kita ad dip/deg,perlu bawa yg asal x masa iv..

Anonymous said...

Ade x sape2 dpt calon smpanan tetap ptpto 2015....bolela wat grup wassup

Mohamad Shalehudin Mohamad Nodin said...

Assalamualaikum dan salam lebaran..tmpang tanya..bagi kemasukan bulan julai..bila ya tarikh lapor diri..keputusan dan dimaklumkn dan jawapannya tahniah..dpt under kkm ...nak buat notis sebulan ni..hehehe

Anonymous said...

salam aidil fitri smua...
klu calon simpanan ada hrpan ke diserap ke lantikan tetap??
plz share pd yg pena mnjdi calon simpanan...
trm ksi....

Anonymous said...

salam aidil fitri smua...
klu calon simpanan ada hrpan ke diserap ke lantikan tetap??
plz share pd yg pena mnjdi calon simpanan...
trm ksi....

Danish Ellyna said...

Saya hanya dapat calon simpanan...ranking 361/2000...rasa2 bila lah akan dapat lantikan tetap?

Danish Ellyna said...

Saya hanya dapat calon simpanan...ranking 361/2000...rasa2 bila lah akan dapat lantikan tetap?

Syafiqah Hazira Hamdan said...

salam hai semua.. tahniah yg lulus iv ptpo..
sesiapa yg dapat calon simpanan pt operasi n17 yg iv baru2 ni... mcm ne nak tgk ranking tu :(
kalau ada yang wat group add la ya 013 4868088
tq

Anonymous said...

salam semua...
ada sesapa tak calon simpanan PTPO 2015???
jom buat group watsapp....

Anonymous said...

Danish Ellyna....

awak calon simpanan jugak... tahniah yerr...
awak calon semenanjung ker??

Nur said...

@Danish Ellyna
salam, saya pun dapat calon simpanan...macam mana ya awak check ranking ??? Saya buka website SPA dia tulis "Status Urusan :KEPUTUSAN TEMU DUGA AKAN DIMAKLUMKAN KEMUDIAN ".
S

Anonymous said...

danish ellyna - salam hai mcm ne awak tau ranking awak tu ya .. saya x dpt pun :( sesiapa ada grup wsap calon simpnan add la ya 013 4868088 tq

Danish Ellyna said...

Saya call spa..tanya dia " saya nie calon simpanan dan nak tanya ranking berapa? Pastue dia minta nombor ic... dia check kan 361/2000.

Danish Ellyna said...

Saya calon simpanan semenanjung...tapi agak kecewa juga sebab sah 8x interview...kali nie macam confident tapi hanya calon simpanan...ntah bila lah nak panggil.....

Anonymous said...

Danish Ellyna...

sis calon simpanan semenanjung ke??
kebiasaannya calon simpanan akan diserap ke lantikan tetap akan tetapi kena banyak sabar....ambik masa ckit.
mayb 1-2 thn....
pd calon2 simpanan jom buat group watsapp...
sila tinggalkan no hnfon....
trma ksi....

Anonymous said...

salam.
siapa kat sini yang status lantikan tetap?
nak tanya surat tawaran dah dapat ke belum ye

Anonymous said...

Salam...sy pun calon simpanan under kkm iv utk 2015...tp still xtau lg ranking ke berapa?klo sape2 yg bt group watsapp add la sy 0145061937

HAKIM89 said...
This comment has been removed by the author.
HAKIM89 said...
This comment has been removed by the author.
Yuyu said...

Ranking dh kuar kt portal SPA...sblm ni simpanan 2000 org... Skrg simpanan dh jd 1794 org...sy ranking ke 295/1794

Anonymous said...

HAKIM89....

Salam....
jwtn ptpo n17 di bekukan??
sedihnye....agaknya knpa jwtn di bekukan...
xde hrpanla calon simpanan dpt lantikan tetap...

Anonymous said...

anony....
salam dear....
mcmna bole tau Calon Simpanan under KKM???
tq

Anonymous said...

Salam....

Makluman ini khas utk bakal penjawat PT(P/O)N17 di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia. Surat tawaran perlantikan PT(P/O)N17 bertarikh 13 Julai 2015 telah pun dikeluarkan. Calon berjaya temuduga boleh semak status di SISTEM SETUJU TERIMA PELANTIKAN mulai 4 Ogos 2015.
Sekian terima kasih....

Tahniah pd yg berjaya dlm temuduga ini, dan Selamat Menjalankan Tugas...

Anonymous said...

Salam,
Makluman ini khas utk bakal penjawat PT (PO) N17 bawah KKM. Surat tawaran perlantikan PT (PO) N17 bertarikh 13 Julai 2015 telah pun dikeluarkan. Calon berjaya temuduga boleh semak status di SISTEM SETUJU TERIMA PERLANTIKAN mulai 4 Ogos 2015.

Anonymous said...

Senarai Penempatan : Semakan Penempatan Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17 kuatkuasa 1 September 2015

http://www2.moh.gov.my/placement_masters/417/placements

Anonymous said...

as salam. sapa yg berjaya result 13.7.2015 harotu dah dapt surat ke belum. kalau dapat update la kat sini.

Anonymous said...

Salam saye baru cek emel n tengok status PT P/0 N17 lantikan tetap under KKM.. Sape2 yg same bole share x dah dapat surat official ke belum, or kena lapor diri ke ape. If ade ape2 info please share 014-5123372

Anonymous said...



Senarai Penempatan : Semakan Penempatan Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17 kuatkuasa 1 September 2015

http://www2.moh.gov.my/placement_masters/417/placements
11 August 2015 at 16:40

Anonymous said...

Salam SEHATI SEJIWA,
Semakan penempatan LANTIKAN BARU jawatan PTPO N17 di bawah lantikan SPA/KKM telahpun dikeluarkan berkuatkuasa 14 SEPTEMBER 2015. Calon boleh membuat semakan di laman web KKM.

Anonymous said...

Salam,
Saya dapat utk jawatan ptpo n17 ini. Tetapi saya baru jawab terima di sistem setuju terima perlantikan tu. Saya dikira trlambat atau macam mana?

Surat pun belum sampai di rumah.

Anonymous said...

Saya salah seorang calon simpanan ptpo 2015.. Ranking awak number brapa?

Anonymous said...

Lantikan baru? Maknanya bagi calon simpanan la?

Anonymous said...

Sy pn xdpt srt smpai skrg

Anonymous said...

Sama la..sy da setuju tpi surat xsmpai lg

Anonymous said...

Sy pn xdpt srt smpai skrg

farizad rahman said...

Lom dpt..awk under kkm ke jpa

farizad rahman said...

Lom dpt lg..awk under jpa ke kkm?

farizad rahman said...

Assalam..sape dpt ptpo under jpa..da dpt surat belum?

farizad rahman said...

Lom dpt lg..kamu under kkm or jpa?

farizad rahman said...

Siapa da dpt surat lapor diri dr JPA?jwtn ptpo

Catalyna Skin Expert said...

A ah..berubah dr 2000 ke 1794...maksudnya dah ada calon simpanan yg dapat lantikan tetap. Mungkin ada yg berjaya tolak tawaran...saya calon ke 589 dr 1794

Anonymous said...

Areen..awak dapat posting dekat hospital kota bharu kelantan ke?

Anonymous said...

Awak dapat posting kat mana under kkm?

Anonymous said...

Saya lapor diri kat Hkl 14 Sept

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 214   Newer› Newest»